Centrumvillan använder boxning för att inkludera nysvenskar

Allt startade 2016 som ett projekt mot psykisk ohälsa men riktades om till ett integrationsprojekt för ensamkommande flyktingar och är idag en välbesökt aktivitet för ungdomar 12-25 år som vill träna boxning och bli en del av ett sammanhang.

Boxningsprojektet BK-Villan bedrivs inom fritidsgården Centrumvillans regi. Deras verksamhet är unik då de erbjuder kostnadsfri boxningsträning flera dagar i veckan med stort fokus på det sociala. De jobbar aktivt för att inkludera människor som är nya i Sverige men är även en öppen verksamhet för alla från 12 år som vill boxas.

Unga tar ansvar för verksamheten
– Vi jobbar också aktivt för att få ungdomarna själva att engagera sig och ta ansvar för verksamheten och det gör vi genom att utbilda unga tränare som tillsammans med ansvarig fritidsledare/tränare håller i träningarna. I vår verksamhet får du bra träning som leder till en bättre fysisk och psykisk hälsa, samtidigt som du blir en del av ett sammanhang, om du som ungdomen sedan har ambitioner att själv utvecklas inom boxningen så hjälper vi dig vidare, säger Tobias Pernu på Centrumvillan.

De har etablerat ett samarbete med Sundsvalls boxningsklubb SBK, vilket gör att det är lättare att slussa över boxare som vill utvecklas mer inom boxningen. Samarbetet med dem innefattar också en del gemensamma träningar och sparringar som gör att de ungdomar som tränar hos dem även får en bra kontakt med tränarna på SBK.

Om man vill besöka BK-Villan och ta del av allt detta så kan man, som nybörjare och går i årskurs 6-9, komma till Centrumvillan i Granloholm på måndagar klockan 18.00-19.00.
När man har blivit lite varm i kläderna och vill fortsätta med avancerad boxning så är tisdag och torsdag klockan 18.00-20.00 som gäller.

Filmen om BK-Villan är gjord av Kibrom Berhe och Iyambo Davidsson, Ung Film i Sundsvall 2017.

Kontakt Centrumvillan
Tobias Pernu Tel: 060-19 17 66
Varbergsvägen 8

Relaterade inlägg

Vad händer under höstlovet 2018
besök 0
Snart dags för höstlovet 2018!! På måndag 29 oktober kör vi igång med alla lovaktiviteter.
Nu öppnar några fritidsgårdar även på lördagar
besök 329
Tre fritidsgårdar i Sundsvalls kommun väljer nu att ha öppet även på lördagar. Det är Bredsands fritidsgård, Nacksta Fritidsgård och Matfors fritidsgå...
Vad händer under sommarlovet
besök 0
Snart dags för sommarlovet 2018! På måndag 18 juni kör vi igång med alla lovaktiviteter. Gå in och kolla om det är något som ni vill anmäla er till. D...
Vad händer under påsklovet!
besök 0
Snart dags för påsklovet 2018! Vad händer i Sundsvall under påsklovet? Här presenterar vi en rad olika event för dig som är ledig snart…
Share