Fyra akter från Sundsvall vidare till UKM Riksfestivalen i Allingsås

Under helgen 20-21 maj anordnades Länsfestivalen för Ung Kultur Möts i Sundsvall. Ett 60-tal ungdomar från hela länet deltog med olika konstformer som dans, musik, teater och utställning. På lördagskvällen öppnades dörrarna för allmänheten som fick se en bred samling av talang som finns i länet.

Under kvällen fanns även en urvalsgrupp som hade till uppgift att plocka ut representanter till den kommande Riksfestivalen 19-22 juni i Allingsås. 11 akter valdes ut och fyra av dessa kommer från Sundsvall.

Maya Kronman (mangateckningar)
Med motiveringen: Fantasifulla mangateckningar som leker med färg och komposition. Där finns tematik, och ändå berättar varje detaljrik bild en egen historia.

Ylva Carlsson (foto)
Med motiveringen: Konsertfoton som lyckas fånga liveframträdandets energi och spelglädje. Känsla för motivet, hantverket och förmågan att fånga ögonblicket. Allt finns där!

Hårdgnissel (musik)
Med motiveringen: Inga stora åthävor – ändå manglar detta unga band ned publiken med sitt kompromisslösa groove. Punkens befriande vardagsnära poesi finns där, precis som de enkla men effektiva riffen.

Sebastian Berglund (DJ-Musik)
Med motiveringen: Trots den begränsade tiden och en smooth form av drum´n bass fångar Sebastian publiken direkt. Att det är egenkomponerat höjer upplevelsen ytterligare. Dansvarning utfärdas!

De övriga akter från länet som valdes ut kan du läsa mer om här

 

Länsfestivalen 2016 arrangerades av:
Musik Västernorrland & Sundsvalls kommun

Blandade bilder från festivalen (Foto: Ylva Carlsson)

Relaterade inlägg

En bred samling kulturungdomar deltog i UKM 2016
besök 2006
Ja då har årets upplaga av Ung Kultur Möts genomförts på Domsaga Musikhus. Under lördagen 16 april så fick men ta del av en bred samling av konstforme...
Anmäl dig till Ung Kultur Möts 2015
besök 0
Missa inte att anmäla er till Sundsvalls bredaste kulturfestival!!! Du kommer under denna dag förutom ditt bidrag få ta del av olika workshops och tr...
UKM 365 minifestival #1
besök 1264
15 november 19.00-23.00 är det dags för UKM365:s första minifestival på Unga Magasinet. Temat för kvällen blir "Inspiration" Har du en åsikt om samh...
Vill du vara med att arrangera UKM 2013?
besök 1270
Den lokala festivalen av Ung Kultur Möts 2013 kommer att ske i mars april månad. Men redan nu kan DU som vill vara med oss i arrangörsgruppen anmäl...
Share

Kommentera detta

kommentarer