Nu öppnar Sportoteket för inlämning av idrottsutrustning

Sportoteket har aldrig marknadsförts, ändå har det väckt ett stort intresse. Nu kan projektet i samarbete med Mitt Sverige Vatten och fritidsgårdarna i Sundsvall öppna upp för inlämning av idrottsutrustning redan under mellandagarna.
– Idén är enkel. Har du idrottsutrustning som blivit över, lämna den till oss så lånar vi ut till den till någon som behöver. Det är bra för dig, miljön och den andre, säger Per Jutterström, projektledare.

Sportoteket startade i augusti 2016 och målet är att inom ett år öppna upp verksamhet på flera håll i kommunen. Allt för att hjälpa barn och unga att hålla på med den idrott de är intresserade av, oberoende av ekonomi.

Hittills har projektet fått ett fantastiskt bemötande.

– Ryktet om oss spred sig från start och har hållit i sig. Vi vet därför att många vill vara med och stötta oss, och framförallt våra ungdomar, säger projektledaren Per Jutterström.

Öppnar för inlämning
Nu har Sportoteket fått klart med sin första lokal på Skönsbergsvägen 44. Per Jutterström siktar på att tillsammans med sina kollegor, öppna upp för utlåning i mitten av januari.
– Fram till dess tar vi emot dina begagnade prylar här, och på flera ställen i Sundsvall. Fritidsgårdarna och Mitt Sverige Vatten ställer nämligen upp och hjälper oss, säger Per Jutterström.

Töm förråden
Att kasta bort häst- och fotbollsprylar, skidutrustning, skridskor, hjälmar och skor är för de flesta inte aktuellt. Istället blir användbar utrustning stående i förrådet.
– Nu får någon nytta av barnens gamla utrustning samtidigt som man kan låna egen, utan kostnad, säger Per Jutterström.

Alla barn och unga
Sportoteket är finansierat genom Sundsvalls kommuns sociala investeringsfond.
– Med Sportoteket möjliggör vi för unga tjejer och killar att engagera sig i den idrott de själva vill, och det är bra, säger Åsa Ulander, kultur- och fritidsnämndens ordförande. Alla ungdomar ska ha rätt till en aktiv och meningsfull fritid.

Perfekt under mellandagarna
– Vi tror att det är perfekt att starta under mellandagarna, säger Per Jutterström. Många är lediga och har fått ny utrustning i julklapp. Nu vill man rensa ut det gamla och börja med något nytt!

 

Läs mer om Sportoteket här
www.sundsvall.se/sportoteket

För ytterligare frågor
vänligen kontakta Per Jutterström, projektledare
Telefon: 070-106 26 78. E-post: per.jutterstrom@sundsvall.se

Relaterade inlägg

Plånboken ska inte styra ungas fritid
besök 1862
Snart öppnar Sportoteket i Sundsvall. Där kan barn och ungdomar låna skidor, skridskor och annan sportutrustning gratis. "Vi vill sänka kostnaderna...
Skatehallen i Sundsvall är en av de fyra bästa i Sverige
besök 59
Red Bull listar de bästa skatehallarna och har valt Drakstaden SSK i Sundsvall som en av de fyra bästa hallarna i Sverige. - Vad som är speciellt med...
Laganda bygger Sportoteket
besök 643
Sportoteket växer så det knakar. I nyöppnade Sallyhill-filialen kan barn och ungdomar låna utrustning de inte har, urväxta prylar får nytt liv och ver...
Sportoteket i Sundsvall prisas
besök 271
Projektet Sportoteket fick i fredags ta emot Mittnordenkommitténs, Nordens Gröna Bälte Miljöpris 2017, vid Åre Sustainebility Summit. Sportoteket är ...
Share

Kommentera detta

kommentarer