Idol i Birsta

Lisa Ajax
Hur kändes det och vara med i idol? och varför?
-Det var jätte kul, Det var verkligen en resa man aldrig kommer glömma. Sen så var det så underbara människor. Man har verkligen fått vänner för livet. En bonus. Det har varit en väldigt rolig resa.

Hur kom det sig att du anmälde dig till idol ?
– Jag har alltid sagt att jag ska vara med i idol, Sen så ångra jag mig. Och valde skolan istället. Men i sista sekund skrev jag in mig och kände att nu gör jag det här. Och testar och hur långt jag kommer.

Hur känns det och vara yngstaste som vunnit idol ? Och hur trodde  du det skulle gå ibörjan?
-Det är häffigt. Det är coolt att det är så. Sen känner jag inte av det riktig. Det är bara att ha vunnit och varit med är ju helt sjuk egentligen när man tänker efter.  Jag trodde väl att det skulle gå helt okej. Jag trodde inte att jag skulle komma såhär långt. Jag gick in och gjorde mitt bästa. Sen när jag kom till slutaudition.  Då var det som att jag vet inte hur det går. Jag steg för steg  på nåt sätt. För man visste ju inte hur dom andra var.  Så det var bara och köra.

Vad har varit det bästa med att vara med i idol? Och hur är det nu?
-Det har nog varit alla människor. Att man får mer erfarenhet av allting. Att stå på scenen på fredagar. Man lär sig och tar kameror. Det är en skola. Man lärde sig jätte mycket där. Så det har man med sig resten av sitt liv. Och är väldigt tacksam att jag har det.  Det är jätte kul. Nu är det ju bara vi tre. Det är riktigt roligt. Sen så har jag ju min egna turné nästa år. Det kommer bli riktig kul. Det fortsätter ju det är inte slut än.

Hur har det varit och spelat här på Birsta City? och hur kändes det?
-Det var jätte kul och vara här faktiskt. Det jämt roligt och runt så här på olika ställen och se. Sen så har jag aldrig varit nånstans så här långt upp. Det är så mysigt med snön och  allting. Så det var riktigt kul.

Vad tycker du om Sundsvall?
-Nu har ju inte jag sätt nåt av Sundsvall, Men av allt jag sätt nu så är det jätte mysigt med snö.

När bestämde du dig för att börja med musiken?
-Det var inte så jätte länge sen. Jag har alltid sjungit och tyckt det var kul. Jag har nog aldrig känt att jag verkligen vill hålla på med musik. Det var för 1,5 år sen jag bestämde det.
Rolf  Öhlén
Hur var det och komma på plats 10? Och hur trodde  du det skulle gå?
-Det var fantastik. Komma 10  , År  10. Blir 10 x 10  Så jag var hundra procent. ,
Jag hade tänkt att jag skulle komma förbi kvalveckan, Sen var med 2-4  kanaler. Och så blev det. Det blev perfekt.

Hur kom det sig att du anmälde dig till idol? och varför?
-Jag hade sökt året innan. Och då gick det jätte dåligt. För jag var nervös och var trött. Sen när jag sökte iår så var det några polare som att åt mig att söka. Men jag tyckte inte att jag skulle gö det. Men då gick jag ner ändå. Och blev inskriven.

Hur kändes det och vara med i idol? och varför?
-Det var jätte kul. Vi var ett sånt himla gött gäng som en fritidsgård på hotell i stockholm. Som bara myste med varann,Sjung och gjorde dumheter.

Vad har varit det bästa med att varit med i idol? och hur är det nu?
-Artisterimässigt, Är det hur man kommer ut med sitt artisteri. Sen så var det ju gänget. Det var så himla gött. Jag tror alla växte av varandra jätte mycket. Nu är det jätte kul, Jag bor hemma, Vi kör på i studion, Jag jobbar på restaurang, Och har ett grymt liv.

Hur har det varit och spelat här i birsta city? Och hur kändes det?
-Det var jätte kul, Kul att jag fick med piansten. Det var roligt med alla barn och folk som tycker det är härligt och träffa oss.

Vad tycker du om din hemstad sundsvall?
-Sundsvall är ju köng, En fantastik stad, Magiskt.
När bestämde du dig för att börja med musiken?
-Seriöst var när jag var 17 år  och gjorde egna låtar. Och jag började rappa när jag var 12.

Mollie Lindén

Hur var det och komma på 2 plats? Och hur trodde du det skulle gå?
-Det var som att vinna. Jag kände mig som en vinnare. Jag var stolt för lisa. Och det skilde bara  några röster.  Vet inte. Jag hade aldrig några tankar på hur det skulle gå för än i semifinalen. Mitt mål var att få en guld biljett. Sen gick man längre och längre.

Hur kom det sig att du anmälde dig till idol? och varför?
-Det var för att jag har alltid velat ansöka. Jag sökte till x-factor 2012. Men det gick väl inte så jätte bra. Sen hände det en massa saker i mitt liv. Ibörjan av det här året  som ne nu vill jag  göra nåt med musik. Och då gjorde jag det och fick min guld biljett.  Och blev jätte glad.

Hur kändes det och vara med i idol? och varför?
-Fantastik, Det roligaste  resan jag varit med om. För att  för mig gick från att vara jätte dåligt till verkligen vara på topp. Jag har fått gjort  det jag gillar och göra mest. Sjunga för människor.  Träffa Lisa och Josefine. Och dom andra 9:e och fått träffat massa artister. Det har varit jätte kul.

Vad har varit det bästa med att varit med i idol? och hur är det nu?
-Det finns mycket. Att man fått en extra familj. Nu är det super bra. Man trodde att man skulle komma hem och sen jaha. Men det blev tvärtom. Man har jätte mycket och göra. Och vi har varit på den här turné och haft jätte roligt. Det är fullt upp.

Hur har det varit och spelat här i Birsta city? Och hur kändes det?
-Det var jätte mysigt. Publiken har varit goa. En massa barn.  Jag har ju varit här 2 gånger med Josefine. Vi visste ju att det skulle gå jätte bra.

Vad tycker du om  Sundsvall?
-Jag har aldrig vart här.  Jag sa till Rolf i början att det såg lite ut som Nanja. Lite sagolikt och mysigt med snö.

När bestämde du dig för att börja med musiken?
-Jag har alltid hållt på sen jag var jätte liten. När jag var 10 – 11 såg jag en musikvideo på tv:en och tyckte det såg intressant. Så då skaffa jag en gitarr och började.

Josefine Myrberg
Hur var det och komma på 3 plats? och hur trodde du det skulle gå?
-Det var grymt, När jag stod där och hade röstas ut så kännde jag att jag hade den känslan av att jag var så himla lycklig. Och att man fick göra hela den här resan. Så jag tycket det var grymt. Asså jag vet inte. Man har tagit en vecka för sig. Man har inte riktig vågat tänka så långt. Jag hade ett mål att jag vill komma på  topp 5.
Hur kändes det och bli invald?
-Det var jätte kul. Jag hade tänkt och väntat till efter skolan.

Hur kändes det och vara med i idol? och varför?
-Jätte bra. Det har varit en resa som har förändrat ens liv.  För den har gett en skjuts in i musikbranschen. Och det är ju det man vill hålla på med. Resan har verkligen förändrat ens liv. Så har man träffa mycket goa människor som man arbetat med. Jätte bra produktion. Och nu med goa turnéledare.

Vad har varit det bästa med att varit med i idol? och hur är det nu?
– Allt som vi har gjort har varit det bästa. Att träffa alla människor. Att arbeta och att för att uppträda varje fredag. Det saknar man lite. Men nu får vi chansen att uppträda inför för än en massa blinkande ögon istället. Att stå på idolscen saknar man lite.  Det är jätte bra. Nu har vi den här turné som vi tre får göra tillsammans.

Hur har det varit och spelat här i Birsta city?
-Det var jätte kul. Nu är det mycket mysigare med snön och julstämningen. Det är grymt.

Vad tycker du om Sundsvall?
-Jag tycker om Sundsvall. Det är en go dialekt och alla verkar lulla runt. Alla är goa

Har du varit här i Sundsvall nån gång förut?
-Ja en gång. Förra gången vi  var här och sjung och signerade.

När bestämde du dig för att börja med musiken?
-Jag kommer ihåg  att jag var 11 år och såg min syster spela upp en musikal. Och då kom jag på att jag ville göra det. Hela min familj har varit väldigt musik intresserad.

Relaterade inlägg

Share