Domsaga Musikhus har fått ett stipendium


Domsaga Musikhus har fått ett stipendium på 31500 kr av Skandias stiftelse Ideér för livet. Dessa pengar skall andvändas till att köpa in ett ljud system som heter Bose L1 Modell II och är ett helt fantastiskt system som gör att även ungdomarna kan vara delaktig på ett nytt sätt.

Detta system är lätt använt så vid tex. trubadur kvällar, föreläsningar, dans undervisning, dj skola, ute konserter med mera och en ungdoms grupp kan lätt sköta denna del själva. Tekniken är tyvärr i många fall svår och tar lång tid att lära sig. Men denna teknik blir allt mycket lättare.

Domsaga Musikhus öppet för alla som är musikintresserade på något sett. Detta kan vara genom att spela musik, lyssna på musik, dansa till musik, lära sig om musik, vara med att arrangera arrangemang.

Ideér för livets stiftelse ger stipendier till olika lokala projekt runt om i landet. Stipendierna skall stimulera främjande verksamhet för barn och ungdomar inom det sociala området. Sedan starten har stiftelsen delat ut drygt 33 miljoner kronor i stipendier till över 2300 olika projekt runt om i Sverige. Skandia driver sedan 1987 även verksamheten Ideér för livet. Inriktningen är att långsiktigt arbeta med främjande åtgärder för barn och ungdomar.

Se även: www.skandia.se/ideer

Relaterade inlägg

Share