Drakflygningen firar 20-årsjubileum


I år firar vi 20-årsjubileum med Drakflygning över Högoms gravkullar Söndagen 1/9  Kl. 13-16!  Vi inleder som vanligt med friluftsgudstjänst på kullarna med Granlo Kyrka, kl.13.00

Kom och tävla om fina priser, Juryn delar ut pris till högstflygande, vackraste och roligaste draken + en barnklass (under 12 år)  Gycklare och Djävlar, en sånggrupp ur Mousiké, uppträder kl.14.00 med specialskrivet material för vårt 20-årsjubileum 🙂

Scouter och medeltidsföreningen kommer att ge evenemanget en historisk prägel + att Kate Almroth, Näringslivsbolaget och Granlobo ställer upp och håller tal. “I Granlo för Granlo”

Johnna Ulfsdotter, Sundsvalls Museum håller guidade vandringar på de historiska gravkullarna. Servering av hamburgare och krav och rättvisemärkt kaffe. Lotterier där behållningen tillfaller hjälparbeten.

Några dagar före Ungdomsfesten ONSDAGEN 28/8 , Drakbyggarverkstad i Granlo kyrka, kl. 17-20, bygg egna drakar till självkostnadspris 20:-, med hjälp av den kände Drakbyggaren Tage Norgren med medhjälpare.

I år når vi taket 🙂

Arrangörer : Granlo Fritidsgård, Granlo Kyrka, Granlo BK och Sundsvalls Museum

Lite historik kring dagen:

Vädret har, som det tenderar att göra, varierat genom åren – ömsom har det varit fint ömsom har det regnat. Publiken har varit ihärdiga trots regn och rusk. Ca 200 – 400 pers har deltagit. (Förra året var det jättebra väder och fina vindar)

Drakflygningsfesten startade 1993 i samband med att utställningen Hövdingen i Högom “återinvigdes” i Sundsvalls museum i Kulturmagasinet.

Initiativtagare till Drakflygningen var Barbro Björk, Sundsvalls museum. Medarrangörer var från start bl a Granlo fritidsgård och Sundsvalls Tidning.

Drivande har de senaste åren varit Granlo Fritidsgård , Granlo Kyrka och Granlo BK.

Aktiviteterna har varierat genom åren; konserter, ryttare m.m, har var varit populära inslag men viktigast har naturligtvis de olika tävlingsklasserna varit. Nämnas kan bl a klasserna högst flygande drake, minsta drake, mest fantasifulla drake m m. Själva flygningen har årligen föregåtts av ett antal drakflygningsverkstäder där Kerstin Zander och Tage Norgren varit handledare de senaste åren och lärt sundsvallsbor i alla åldrar att bygga flygdugliga drakar.

 

 


Plats: Granlo fritidsgård Ättehögsvägen 27 Sundsvall
Datum: 1 sep 2013
Tid: 13.00 - 16.00

LONG: 17.255810500000052 LAT: 62.40264989999999 Adress: Ättehögsvägen 27, Sundsvall
Dela denna sida