En annan typ av bokcirkel


Vi slår oss tillsammans ned för att lyssna på en till ett par noveller. 
Vi varvar detta med bokprat och gratis fika!

Du behöver: 
Hörlurar, ett lånekort på biblioteket och teknik som möjliggör att lyssna på ljudböcker.

Gruppen väljer tillsammans vilka noveller som ska lyssnas på.
Info om vilka noveller som finns att välja på finner du här nedan…..

Noveller som finns att välja på är bland annat…

:: Johanna Thydell, Han tänkte på dem som färger ::
Johanna Thydell debuterade 2003 med romanen I taket lyser stjärnorna, som både har filmatiserats och fått flera priser. I novellen Han tänkte på dem som färger fyller huvudkaraktären sin tomhet med att sitta på en bar och träffa kvinnor han inte bryr sig om. Ända till den dagen han träffar en speciell kvinna. Thydell har ett hjärtskärande och elastiskt språk och får läsaren att både skratta och gråta.

:: Jens Lapidus, Heder :: 
Jens Lapidus är kanske mest känd som författaren till Snabba cash (2006). Heder är en osentimental historia med ett öppet slut som tvingar läsaren att själv tänka till och fylla i. Den handlar om Adam som precis har lämnat fängelset. Problemen tornar inte upp sig ovanför honom men vägen tillbaka kantas av olika höga hinder att forcera. Men i Adam finns en tanke som håller honom uppe: Sami, som han valde att inte tjalla på utan snällt tog tio år i fängelse för, måste väl ändå kunna hjälpa honom Det är kaxigt, och läsvärt.

:: Jonas Karlsson, Den perfekte vännen ::
Jonas Karlsson är kanske mest känd för sin skådespelarkarriär, men han har också gett ut en rad novellsamlingar.
Hans novellsamling Den perfekta vännen innehåller nio berättelser av skiftande kvalitet. Titeln anspelar på vad texterna kretsar kring: relationer som går överstyr, som kommer av sig, som kapsejsar, som visar sig vara något helt annat än vad man först trott. I novellen Rummet belyses gränsen mellan det till synes normala och det avvikande. Var går gränsen för normalitet och när blir det ett sjukdomstillstånd? Vad är vänskap? Hur beter sig en “riktig” vän? Läsaren får i de flesta noveller möta några udda karaktärer som försöker finna sin plats i mänskligheten.

:: Helena von Zweigbergk Vad det såg ut som ::
“Du” är en flicka i kanske tolvårsåldern, och enstaka tidsmarkörer pekar på tidigt sjuttiotal. Hennes bästis Elsa har läst om en amerikansk flicka som räddade en försökshund genom att köpa loss den, och därför tar tjejerna sina sparpengar och går till ett stort läkemedelsföretag för att försöka göra likadant. Novellens starka närvarokänsla och emotionella laddning gör att man undrar om “du” kan vara “jag”, alltså författaren själv. För så här kunde det säkert kännas för en halvstor flicka när hon nyligen insett att trygghet inte är garanterad, i en tid när det kalla kriget verkade på vippen att bli hett.


Plats: Unga Magasinet Packhusgatan 4 Sundsvall
Datum: 12 okt 2017
Tid: 18.00 - 19.30

LONG: 17.312031400000023 LAT: 62.3915504 Adress: Packhusgatan 4, Sundsvall
Dela denna sida