Ett lopp för framtiden runt Sidsjön


Ett lopp runt Sidsjön för välgörenhet, kallat ”Ett lopp för framtiden”.

Mitt namn är Greta Åkerlind och jag studerar för närvarande Samhällsvetenskap med den internationella inriktningen vid Sundsvalls Gymnasium. Jag är inne på min sista termin och har i år ett projektarbete att genomföra.

Sundsvalls Gymnasium har under ett par år haft ett kulturellt utbyte med Kusini Secondary School beläget i byn Makunduchi i Zanzibar. Jag var ifjol en utav 12 elever som fick möjligheten att åka dit och besöka dem och när det nu blev dags att genomföra ett projektarbete bestämde jag mig för att göra något för dem.   Jag kommer därför, lördagen den 23 mars i år, att hålla ett lopp för välgörenhet, kallat ”Ett lopp för framtiden”. Det kommer att äga rum runt Sidsjön här i Sundsvall och tanken är att Du som deltar har möjligheten att välja själv om du vill gå, lunka, jogga eller göra det till ett kortare löppass. Det kommer att finnas en startavgift på 50 kronor per person som minimum, sedan är det upp till dig som deltagande att själv välja om du nöjer dig med denna summa eller är villig att skänka en slant extra. Alla intäkter kommer självklart att oavkortat gå till Kusini Secondary School, och till det de behöver mest.

Kusini Secondary School är en väldigt fattig skola där ca 800 elever går i skolan varje dag. De har alla en dröm om att bli något, att komma någonstans i livet, och det är därför en självklarhet för mig att hjälpa dem en bit på vägen.


LONG: 0 LAT: 0 Adress: ,
Dela denna sida