Europe + Mustach


En fullständigt galen kväll med två av Sveriges bästa rockband Europe och Mustash.

Europe

I en tid då forna dagars glans oftast bereder vägen för nostalgiska utsvävningar och dammiga upprepningar är det allt för lätt att häfta sig fast vid cirkusen och idissla gamla hits. Men vågar man släppa taget om ledstången och vandra ut i outforskad terräng med sinnena vidöppna så kanske man närmar sig där Europe står idag – på en kreativ topp. Joey Tempest, John Norum, Mic Michaeli, Ian Hauglund och John Levén utgör idag ett av de bästa exemplen av hur man bör göra en comeback.

När Europes nionde album, ”Bag of Bones”, för första gången blåste genom högtalarna var det inte enbart membranen som vibrerade; varje hårstrå på kroppen ställde sig upp och vaggade i takt med att den bluespatinerade ”Riches To Rags” märkte ut precis hur saker och ting ska göras. Kärleken till Led Zeppelin och Deep Purple är en fyr i mörkret men destinationen är Europes egen. Hela ”Bag of Bones” är en uppvisning i hur man förvaltar sitt arv och samtidigt spenderar det på kreativ lyx. ”Bag of Bones” har också hyllats för sitt monumentala driv och rootsiga 70-tals-sound.

Europes klassiska sättning har egentligen inget gemensamt med åttiotalet som sköt dem upp i stratosfären för alla att se och ta del utav. Tiden då de gav ut ”The Final Countdown” och ”Out of This World” må ha varit bandets kommersiella höjdpunkt men den kraft som ligger bakom de senaste årens kreativa framgångar bottnar i samma fem viljor med sikte på att (åter)skapa stor rock. Och med ”Bag of Bones” det precis detta som de gör.

Mustash

Mustasch har sedan starten för tio år sedan haft en karriär som pekar uppåt och endast uppåt. För varje album och singel som släppts har det tagits succéartade sjumilakliv framåt och alltid med fansens ständiga närvaro. Med hitsen ”Double Nature” och ”Down In Black” har bandet förevigt skrivet in sig den svenska rockhistorien.

På scen erbjuder Mustasch publiken en svettig respit från den grå vardagen som omger oss och det är med värme och stor glädje de äntrar scenen. Det är inte utan att man känner sig en smula mörbultad efter en konsert med Mustasch men, men, det är ett mörbultande som är välkommet och smått vaneframkallande.

Köp biljetter här


Plats: Sporthallen Universitetsallén 11, Sundsvall
Datum: 18 dec 2012
Tid: 19.30 - 22.30

LONG: 17.289967299999944 LAT: 62.39429990000001 Adress: Universitetsallén 11,, Sundsvall
Dela denna sida