Happis till Stockholm tour


Tre artister från Sverigefinska folkhögskolan ger sig ut på Sverigeturné.Missa inte när de kommer till Unga Magasinet!

Mark-Emil
Jag började spela gitarr vid 17 år. Jag skrev min första låt vid 20 och där föddes min passion för musiken, samtidigt fick jag utlopp för min personliga kreativitet. Från början har mina låtar varit starkt textbaserade. Mitt tonspråk är nyskapande, ackordsgångar som andra tyckte var udda kändes naturliga för mig. Texterna var och är ett sätt att handskas med det jag har inom mig. Jag använder mig av humor i det jag skriver för att få lite distans till mina personliga texter.

Linea
Jag är en Singer-songwriter med ursprung från en liten mysig by utanför Piteå. Jag startade min musikkarriär ganska tidigt när jag intresserade mig för att börja spela instrument. Jag har hunnit med ett par musikinstrument genom åren bl.a. Tvärflöjt och Oboe, som jag spelade på mellanstadiet. Dessa instrument böt jag ut ganska snabbt mot det där vackra pianot som mina föräldrar skaffade, när min syster började spela. Så jag gjorde som henne och började med pianolektioner och det har varit min passion sedan dess. Sången kom ungefär i samma veva som pianot. Jag sjöng med på alla låtar som gick och lärde mig själv olika tekniker men senare har jag också tagit sånglektioner i ett par år. Låtskrivandet däremot kom inte alls då, utan flera år senare. Det var helt enkelt inte dags förrän jag var less på att bara spela efter noter och gehör samt att sjunga sånger som andra gjort. Jag ville mer. I ungefär ett år har jag varit en låtskrivare.

Sara
Mitt intresse för musik tog fart när jag började i en barnkör vid sju års ålder. Fortsatte sedan på körskola vid nio års ålder där jag gick resten av grundskolan. Där lärde jag mig om stämsång och jag älskar fortfarande att lägga stämmor på andras låtar vilket jag ofta gör, både på inspelningar och live. Vid 14 års ålder tog jag upp gitarren och skrev min allra första låt. Sedan dess har jag inte kunnat sluta skriva musik. På gymnasiet gick jag estetiskt inriktning huvudinstrument sång. Efter det har jag sjungit i Stockholms universitetskör. Nu går jag på Sverigefinska folkhögskolan inriktning singer/songwriter.


Plats: Unga Magasinet Packhusgatan 4 Sundsvall
Datum: 19 apr 2013
Tid: 16.00 - 18.00

LONG: 17.312031400000023 LAT: 62.3915504 Adress: Packhusgatan 4, Sundsvall
Dela denna sida