Hopp om livet! Ett föredrag om unga palestinier på Västbanken


En mur, soldater, vapen, ID-handlingar, checkpoints, upplopp, ekonomiska problem ,husförstörelser och ett sargat hopp om ett eget land utan ockupation. Utan förnedring. Tänk om detta skulle vara en del av din vardag.
Detta föredrag handlar om unga palestinier på Västbanken och om hur deras liv påverkas av den pågående israeliska ockupationen. Den handlar om unga människor som blivit fängslade som tonåringar för att de kastat stenar, men också om familjer som lever i oroliga områden där risken för våld är… påtaglig. Vi får följa bland annat East Jerusalem YMCA i deras arbete att försöka reintegrera unga ex-fångar tillbaka i det palestinska samhället, men också hur personalen försöker att upprätthålla livshoppet i utsatta områden, där familjer lever under både psykiskt och fysiskt ansträngande omständigheter. Föredraget ger en lätt inblick i en komplicerad struktur, men belyser också ljusglimtarna i vardagen, som vi sällan ser i mediekanalerna.
Föreläsare är Amelie Jonsson, som genom ett samarbete med Sundsvalls Kommun och EJ YMCA Beit Sahour, var volontär på Västbanken under två månader 2012. Volontärprojektet är en del av European Voluntary Service, som ger ett kostnadsfritt tillfälle för ungdomar, att åka till andra länder/områden och delta i intressanta och utvecklande projekt.
Arr: Ungdomsavdelningen

Plats: Kulturmagasinet Packhusgatan 4 Sundsvall
Datum: 8 apr 2013
Tid: 19.00 - 21.00

LONG: 17.312031400000023 LAT: 62.3915504 Adress: Packhusgatan 4, Sundsvall
Dela denna sida