Insidan – Att växa upp med en förälder som har ett missbruk eller mår psykiskt dåligt


Föreläsaren från organisationen Maskrosbarn berättar sin egen historia om hur det är att vara barn till en förälder som har ett missbruk eller mår psykiskt dåligt. Följ med i hennes resa till att må bra, släppa kontrollen över sin förälder, och inse att hon har rätt att må bra – även om föräldern inte gör det.

Föreläsningen innefattar även en beskrivning av Maskrosbarns verksamhet och möten med de hundratals ungdomar som de årligen kommer i kontakt med.

I Sverige lever ca 500 000 barn och ungdomar med en förälder som har ett missbruk eller som mår psykiskt dåligt. Barnrättsorganisation Maskrosbarn ↗ har sedan 2005 arbetat med att förbättra deras levnadsvillkor.

Detta görs bland annat genom utbildningar, föreläsningar samt stödverksamhet i form av helg- och lovläger, torsdagsmys, internetstöd och personliga coacher. Maskrosbarn har bland annat mottagit utmärkelser så som; Svenska Hjältar, Bris Priset, F Säkerhetsnålen och år 2014 blev Maskrosbarn diplomerade av FN för sitt arbete med mänskliga rättigheter.

Fri entré och öppet för alla åldrar!


Plats: Unga Magasinet Packhusgatan 4 Sundsvall
Datum: 13 feb 2018
Tid: 18.00

LONG: 17.312031400000023 LAT: 62.3915504 Adress: Packhusgatan 4, Sundsvall
Dela denna sida