Cinema Queer on Tour


Queerbussen är ett projekt initierat av Cinema Queer International Film Festival med målet att på allvar lyfta HBTQ-frågor inför riksdagsvalet 2014. Genom film, samtal, debatt och performences vill vi belysa ämnen viktiga för HBTQ-communityt, frågor som sällan uppmärksammas i den allmänna valdebatten. Likt en partipolitiskt obunden valstuga besöker vi under juli 10 svenska städer. Projektet genomförs med stöd av Svenska Postkodslotteriet, i samarbete med RättBuss.

Här är programmet för Sundsvall. Du hittar oss vid Vängåvan.

MÅNDAG 21 JULI

12.00 Barnfilm för regnbågsfamiljen
Ta med era allra minsta och se normkritisk film tillsammans i bussen. Cinema Queer bjuder på saft och bullar! För barn mellan 2 och 6 år.

15.00 Duellen: Elin Nilsson (M) vs. Niklas Säwen (S)
Med utgångspunkt i moderaternas motion om HBTQ-plan för Sundsvall kommun frågar vi ut representanter från Sveriges två största partier om deras lokala HBTQ-politik.

17.00 Visning: Two Mothers med efterföljande samtal
Se den tyska hyllade filmen Two Mothers och delta i en frågestund och dela med dig av dina egna erfarenheter kring HBTQ och familj. Med Annelie Huczkowsky från RFSL Sundsvall mfl. 

19.30 DYKE HARD: Masterclass med Bitte Andersson 
Bitte Andersson är regissören som struntade i den konventionella filmvägen och gjorde sin första långfilm på egen hand. Se klipp från hennes kommande film och hör henne berätta om vikten av representation, communityt och DIY.

23.00 Queerfilmskväll med transkortfilm
Kvällen avslutas med ett kortfilmspaket av, för och med transpersoner.  

TISDAG 22 JULI

12.00 Barnfilm för regnbågsfamiljen 

15.00 Ungdomsvisning: Harvest med efterföljande samtal
Se indiesuccén Harvest och hör Charles Otis från Ungdomsrådet samt Kim Jonasson och Diego Cifuentes från RFSL Ungdom Sundsvall berätta om sina verksamheter. 

18.00 Filmvisning: God Loves Uganda med efterföljande samtal 
Se den uppmärksammade God Loves Uganda och hör Kennedy Gathare och Tine Alavi samtala om RFSL Newcomers arbete och asylrätt för HBTQ-personer i Sverige. 

20.00 Queer mötesplats
Kom och umgås med andra queers till tonerna av Queerbussens egna DJ:s.

Läs mer om Queerbussen

Medarrangörer: Ungdomar på Unga Magasinet och Sundsvalls Ungdomsråd


Datum & Plats

21 jul 2014 - 22 jul 2014, ( 00:00 ), Vängåvan

LONG: 17.306926999999973 LAT: 62.390811 Adress: Sundsvall, Sundsvall