Före – Cancer – Efter


En föreläsning där Erik Ågren berättar om hur det är att drabbas av cancer i tonåren .

Vid 14 års ålder drabbas han av en elakartad skelettcancer och det dröjde 10 år innan han blev friskförklarad. Att som tonåring bli allvarligt sjuk sätter sina spår i livet och han har fått arbeta mycket med sig själv för att vända dessa motgångar till att bli en styrka.

Idag arbetar han som lärare och har i 15 år på olika sätt arbetat med barn. Han är idag utbildad PeerSuporter i Barncancerfonden och har som mål att vara den personen som inte fanns där för honom då han var sjuk. Vi får under kvällen även möta Maria Åhmnan som berättar om vad man som förälder går igenom när ens barn blir allvarligt sjukt i hennes fall i cancer .

Vad händer och vilka faser går man igenom och hur du som anhörig och vän hjälpa till . Hon föreläser kring detta viktiga ämne för att skapa större förståelse och vägledning till anhöriga men även föräldrarna som befinner sig eller har varit i en liknande situation . Maria kommer också berätta lite om bancancerfonden och deras arbete . Föreläsningen är gratis men dom som vill får själv lämna ett litet bidrag som oavkortat går till Barncancerfonden .

Eleverna i Eriks klass på Bosvedjeskolan kommer också att baka och sälja fika och pengarna från det går också oavkortat till samma ändamål .


Datum & Plats

24 maj 2016, ( 18:00 ), Bosvedjans fritidsgård

LONG: 17.33526119999999 LAT: 62.41883819999999 Adress: Bäckebovägen 12, Sundsvall