Raderande kvinnor


En historielektion och konsert i ett. Om fantastiska kvinnor som raderats ur historien. En föreställning av och med visartisten Tina Wilhelmsson.

”Bland det bästa jag sett!”
”Intressant och roligt.”
”Bästa underhållningen!”
”Variation och bra ämne.”

/ Studenter Fellingsbro fhsk

“Det var den bästa historielektion jag någonsin fått.”
/ William Grönlund, lärare på Fellingsbro folkhögskola.

En föreställning om fantastiska kvinnor som raderats ur historien. Om kvinnor som haft stor betydelse, men som du inte fått läsa om i skolan. En härlig blandning av musik och föreläsning.

Med på scenen är även musikern och skådespelaren Christoffer Rogerson.

Vad hände när IKEA klippte ur alla kvinnor ur sin katalog i Saudiarabien? Vad gjorde Mileva Einstein som var så märkvärdigt? Vem var Emelie du Chatelet egentligen och vad var det som Violeta Parra var med och startade? Det och och lite till ska jag berätta.

Tid: 70 min, med 10 min paus i mitten. Upplägget är tillgängligt för alla, även för personer med koncentrationssvårigheter.

TINA WILHELMSSON fick Västerås kulturstipendium 2015 med motiveringen: “Tina Wilhelmsson använder visor och ett engagerande scenspråk som medel för att skapa ett mer jämlikt samhälle. Med allvar, humor och ironi speglar hon träffsäkert vår samtid.”

Tina är visartist och har bland annat spelat på Radioscenen hos Sveriges Radio och på Mosebacke, Norrbottensteatern, Göteborgs konserthus och på många vis- och pridefestivaler runt om i landet.

I juni 2014 släppte hon sitt debutalbum ÄngelFängelse i ett ekologiskt trähalsband.

Läs mer på www.tinawilhelmsson.se & https://www.facebook.com/events/894044360666051 


Datum & Plats

11 nov 2015, ( 14:00 ), Sundsvalls Museum

Inga Kategorier

LONG: 17.312031400000023 LAT: 62.3915504 Adress: Parkhusgatan 4, Sundsvall