RIDDARNA + INDIAN SUNBURN


Det egensinniga rockbandet Riddarna kommer till Pipeline i april. Bandet som har ”dödförklarat” rocken kommer den här gången med en helt nysläppt platta i ryggen. Värmer upp gör Sundsvalls egna fuzzmästare, INDIAN SUNBURN!

“Det är kallt och mörkt som fan där nere, under jorden. Men det är dit vi ska. Bakom molnen – under jorden. Enkel resa. Vi kravlar runt bland insekterna och letar, och kanske behöver vi göra det för att hitta våra rötter och låta rock’n’rollen rädda vår själ.” – Så lyder Riddarnas uttalande om sin kommande platta.

Rocktrion som går sin egen väg fortsätter slå upp ny mark med deras tredje album “Under jorden” som släpps 12/2. Bandet som hyllats av kritiker sedan debuten 2010 är ändock mest kända för sina energiska och kaotiska liveuppträdanden. Bandet medverkade 2013 i filmen ”Känn ingen sorg” som baseras på Håkan Hellströms texter med en cover på Nationalteaterns klassiska anthem ”Kolla Kolla” som hittills är bandets största hit med nästan 60000 streamningar på Spotify.

Rocken är död! Länge leve Riddarna!

INDIAN SUNBURN är en fuzzrockande powertrio som grundades i Sundsvall 2008. Bandet blev uppmärksammat på den lokala musikscenen för sitt råa sound och attityd i förhållande till medlemmarnas ringa ålder, och har sedan dess bevisat att dom har något mer att ge än just detta förhållande. Efter ett trummisbyte, två år av låtskrivande, tystnad och förvandling är INDIAN SUNBURN tillbaka med en ny 6-spårig EP vid namn “Dunes & Void”. Denna skiva står på grundpelarna av bandets igenkännliga sound samtidigt som den släpper fram ett mer utvecklat låtskrivande. Punkiga riff och drömska melodier allt i ett fuzzdränkt surfer-dude-universum.   Entré: 80:- medlemmar 120:- icke medlemmar

Lyssna:
http://open.spotify.com/artist/4GjUPOhTJnoDyaWOKm9QuW
http://open.spotify.com/album/3lP4SnIx2FwO1oxkdfR060


Datum & Plats

4 apr 2014, ( 19:00 ), Pipeline

LONG: 17.313040600000022 LAT: 62.3898216 Adress: Kyrkogatan 6, Sundsvall