Sallyswag


Ett nytt, ungt och utmanande världsmusikband med ös, artisteri och attityd. Bandmedlemmarnas bakgrund i olika kulturer och musikgenrer sammanförs här till något alldeles nytt. Skickliga musiker med rötter i dance hall, rap, afro, balkan och svensk folkmusik och med nyskrivna sångtexter på svenska skapar en vital och angelägen musik som fyller ett stort hål i svenskt musikliv.

Bandets frontsångerska heter Aurelia Dey, en raggazonto-drottning från Göteborg och Ghana. En etablerad artist på reggae- och dancehallscenen för närvarande studerande på världsmusikutbildningen i Göteborg. På körsång och som alternerande frontvokalist har vi Sanna Eriksson. En jämtlänning med sammetslen stämma och förkärlek till latinflow med sköna spanska och svenska texter.  På fiol och körsång har vi Erika Risinger som är frilansande riksspelman med en fot i Dalarna, en fot i Skåne och en hand i Bulgarien. Nadina Pundins  är en frilansande el-basist som ägnat mycket tid åt musiken från Mali och Kuba. Susanna Risberg, en ung erkänd professionell el-gitarrist som i år är skivaktuell med egen jazztrio och 2011 fått prestigefyllda ”Jimi Henrix award”.  Ebba Wigren, skicklig trummis och slagverkare som studerar på världsmusikutbildningen i Göteborg. I bandet finns också en superfet blåssektion med frilansande trombonisten Paulina Moberg som bland annat är medlem i ”Daniel Radich Big Band” och trumpetaren/multiinstrumentalisten Nadia Hamouchi från Malmö som studerat improvisationsmusik och spelat mycket hiphop och R&B samt Anna Malmström på basklarinett och klarinett som inom folkmusikscenen släppt skiva med ”Kvara Kvartett”.

Musiken vi spelar har formats utifrån vilka vi är som medlemmar i bandet. Tanken var att skapa en helt ny organism. En het, kokande och levande gryta av nyskrivet och gammalt. Vi skapar och lånar texter och sound influerade av rootsmusik från bland annat Mali, Kuba, Haiti, Bolivia, Chile, Bulgarien och Sverige och formar musiken till vår egen. Vi vill vara ett band som är som en skön käftsmäll. Vi rör om, vi tar plats och griper tag.

Köp Biljett


Datum & Plats

27 jan 2015, ( 19:00 ), Svea Teatern

LONG: 17.30819759999997 LAT: 62.38924970000001 Adress: Esplanaden 15, Sundsvall