Stocktown Show & tell + Revolution Poetry


Videomagasinet Stocktown har slagit sig samman med tre poeter från Revolution Poetry. Interaktivt dokumentärt live-YouTube-koncept mixat med passionerad spoken word från förorten i två akter.

Sitter du i timmar och surfa runt bland YouTube-klipp? Brinner du för rörliga bilder? Då är den interaktiva videoföreställningen ”Show and Tell” något för dig.

”Show and Tell” handlar om att låta lokala förmågor visa och berätta om sina egna eller andras videoklipp. Det är YouTube – från scenen. Är du en av dem som vill visa just din passion genom dina youTube klipp? Prata med Elisabeth eller Mona på Unga Magasinet så hjälper vi dig vidare!

Bakom konceptet ”Show and Tell” står filmkollektivet Stocktown. Filmmakarna i Stocktown har arbetat tillsammans sedan slutet på 90-talet och är kanske mest kända är för sina dokumentärer om musik- och gatukultur. SVT har bland annat visat gruppens roadtrip genom Sydafrikas musikliv, ”Stocktown X Sydafrika”. Med på scenen är också poesinätverket Revolution Poetry. De revolterande poeterna har sin bas i Stockholms betongförorter och startade Revolution Poetry i Husby 2009 med inspiration från bland annat amerikanska Def Poetry Jam. De är helt övertygade om att ordet kan förändra både samhälle och politik. Revolution Poetrys spoken word har en stor och trogen publik i Stockholmsområdet och organistationen har bland annat gjort flera produktioner tillsammans med Kulturhuset i Stockholm och Tensta konsthall.


Datum & Plats

7 nov 2013, ( 19:00 - 21:00 ), Unga Magasinet

LONG: 17.312031400000023 LAT: 62.3915504 Adress: Packhusgatan 4, Sundsvall