Sundsvall mot rasism


Pipeline och nätverket Sundsvall mot rasism, arrangerar tillsammans med hittills över 40 lokala medarrangörer en heldagsmanifestation och gala mot rasism och främlingsfientlighet.

Evenemanget är HELT GRATIS för alla besökare!

Föreläsare

14:00 – ANNA BELSTOCK
Anna Belstock kommer som representant från Linje 17 och kommer att berätta om händelserna i Kärrtorp samt även om vad som händer i dagsläget, samt om hur kampen mot rasismen ska gå vidare.

16:00 – MASOUD VATANKHAH
Utbildad sociolog och fritidspedagog från Göteborg med lång erfarenhet av ideellt engagemang inom antirasism och för rätten till asyl. Masoud var bl a med och grundade “Göteborg mot rasism” samt “Ingen människa är illegal” i Göteborg som stödjer papperslösa på olika sätt. Tillsammans med Alexander Goldmann (intitiativtagaren till Musiker mot rasism) och en annan vän startade föreningen Musiker mot Rasism Efter galan i mars 2013.

17:00 – JOHNNY “PUMA” HÖGLIN
Räknades under slutet av 90-talet och början på 00-talet som en av Sveriges farligaste nazister. Han berättar på ett dynamiskt sätt om drivkrafterna och mekanismerna bakom valen han gjorde i livet och hur han egentligen mådde. Nu har Johnny lämnat det destruktiva livet. Johnny ”Puma” är en spännande och omtyckt föreläsare som berättar om sin tid som fruktad nynazist. Johnny lämnar ingen oberörd och är en av Sveriges bästa föreläsare när det gäller ungdomsbrottslighet, utanförskap och rasism.

Artister

VINCENT JEDSELIUS
Vincent Jedselius är en singer song-writer med ena foten i Sundsvall, andra foten i Fagersta och huvudet i rännstenen. Musiken rotar sig huvudsakligen i blues men har inslag från allt mellan jazz och reggae som betonas av en leksam och rytmisk inställning i fraseringarna.   Jedselius hämtar inspirationen från allt som rör honom i vardagen. Texterna behandlar ämnen om allt från vardagsflykt till en tillvaro utan pengar. 2012 släppte han sitt debutalbum på engelska men har sen dess helt sadlat om till modersmålet. Nu i November släppte han sitt andra album “Åka Tåg För Lånade Pengar” och tillsammans med en drös Sundsvallsmusiker är han ute och spelar för fulla muggar.   Den 3e Maj kommer han tillsammans med ett sjumanna band att bestiga scenen på Pipeline. Håll till godo!   TRIO TOTAL Trio Total är en jazz/rock-trio med bland andra multikonstnären Björn Gimstedt i spetsen.

TRIO TOTAL
Trio Total är en jazz/rock-trio med bland andra multikonstnären Björn Gimstedt i spetsen.

THE BABOON SHOW
(Sthlm The Baboon Show är en av de absolut hetaste punkrockakten som Sverige någonsin spottat ur sig. I den kvinnliga smått rabiata frontsångerskan ser man Johnny Rottens blick, en ”in your face”-attityd som det smäller om. I musiken hör av man en hybrid av gammalt och nytt i ett, som en legering av en ädel och en oädel metall, som glimmar i spotlightens ljus. För drygt ett år sedan släppte de sin senaste fullängdare “Peoples Republic of the Baboon Show formerly known as Sweden”.

KITOK
Kitoks musik handlar om att släppa taget. Att i hämningslösheten hitta nyckeln till ett uttryck som låser upp allt. Det är Beastie Boys och Santigold lika mycket som Glasvegas och Eminem. Det är skateboardåkande urbanism och småstadsångest sida vid sida. Bas som skakar kroppen och diskant som skär in i själen. Streetkultur, punk, hiphop, flimrade VHS-filmer,internets anarkistiska estetik, ångest, humor och samiskt arv sammansmält i en rent virtuos uppvisning i respektlöst låtskrivande.

Rapper kC & Rootsrockers
En av Sundsvalls mest flitiga musikskapare. Under åren har han ingått i konstellationer som Tour de force och Gingerkings. kC släppte sin solodebut 2012, Get Together, som mottogs med öppna armar runt om Sverige med fina recensioner och en nominering till årets hiphop på manifestgalan. 2013 släppte kC en remixversion av albumet, Got Together, med versioner av t.ex Broke n´tipsy, Erik L, Disco i mitt hjärta(fin) m.fl  Nu 2014 väntas de mycket musik från multitalangen som utöver rappar & sjunger även målar och arrangerar klubbar.  “Strikkly vibes of:MiXTAPE” är först ut som kommer inom några veckor, senare i höst vankas uppföjlaren till Get together, “Vibes of life”.  Denna afton spelar Rapper kC med sitt funkiga band Rootsrockers som under 2013 hann med en turné i Palestina och sista upplagan av Gatufesten.  Med medvetna texter och en grupp erfarna musiker intar de scenen för oss denna kväll, SUNDSVALL MOT RASISM.  www.soundcloud.com/kcupdates

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Vi kommer att fylla på efter hand med mer information.

Vill du vara med och bidra? Hör av dig till oss på Pipeline på info@pipelinesundsvall.se eller på 060-619940.

ARRANGÖRER;
ABF  Bilda  Bjäran  Centerpartiet  DBK  DML Assistans   Dolcetto  F! Sundsvall  Fingered Productions  Finlandsvenska föreningen Folkpartiet  Folkuniversitetet  GIF Sundsvall  Granlo BK
Kulturens Studieförbund   Kvartersteatern
Ljud & Ljus Control  Mange Hellberg Medborgarskolan   Miljöpartiet  Moderaterna NBV  Riotlab  Rättvisepartiet Socialisterna   Röda KorseT  Sensus Socialdemokraterna   SOM  SSU Sundsvall   Studiefrämjandet Sundsvall Dragons 
Sundsvalls Kommun Sundsvall Hockey
Svenska kyrkan  Timrå IK Unionen Socialdemokraterna  Vuxenskolan Vänsterpartiet Yogashala


Datum & Plats

3 maj 2014, ( 12:00 ), Pipeline

LONG: 17.313040600000022 LAT: 62.3898216 Adress: Kyrkogatan 6, Sundsvall