Vår Festival 2016


Vår Festival är en social, givande och rolig tillställning för ungdomar. Festivalen arrangeras av föreningar, studieförbund, sociala företag och kommunala verksamheter. Här visas och delas skapande med kreativitet, rytm med dans, kunskap med nyfikenhet, delaktighet med gemenskap.

vf-2016-150VårFestival handlar om olikalika, film, teater, kreativitet, sport, handikapp, utanförskap, gemenskap, sexualitet, nationalitet, föreningsaktivitet, dans, konst, sång, musik och möjligen något annat.

VårFestival är en spännande form av tillsammansskap där alla oavsett deltar och gör det roliga roligare!

Program

LARS AHLINS TORG

12.00 INVIGNING

12.00-20.00 Mässa:
friskhuset-logo-100Friskhuset 
Friskhuset Mitt Sol i hjärtat startades upp under ett lyckligt slut efter en cancersjukdom. Utlottning av träningskort & vinster!

Internationella föreningen
Internationella föreningen startades 1978 och är en ideell förening, politisk och religiös obunden med outtröttligt engagemang för integration.

logga-100Föreningen Ubuntu, tillsammans i psykisk hälsa
Vi är en ideell förening i Sundsvall som startades sommaren år 2015.Föreningen riktar sig till ungdomar mellan 13-25 år som har, har haft eller har någon slags relation kring psykisk ohälsa.

rfsulogo-100RFSU Västernorrland
Vi vill upplysa länets unga och gamla om samtycke, säkrare sex och allas rätt att vara, välja och njuta.

12.15-14.00 Dans
logo-trolldansarna-100Trolldansarna
Trolldansarna är en bugg och rock´ n roll förening som bedriver kursverksamhet för alla mellan 7 och 99 år. Vårt mål är att alla oavsett ålder, kön, etnicitet eller sexuell läggning ska kunna komma och
dansa och ha roligt tillsammans.

orientalisk-dansworkshop-9Anastasya
Anastasya dansar orientalisk dans. Anastasya är utbildad i Ukraina i Oriental Dansteater ”DalidA”. Anastasya undervisar i Bildas danssal i Sundsvall på torsdagskvällarna!

13.00-17.00 Foto 
photoboothPhoto Booth 
En modern fotoautomat. Vi garanterar roliga bilder i bra kvalitet och ett enkelt sätt att dela bilderna på sociala medier.

PROGRAMSALEN

13.00–13.45
Föreläsning av Emelie Henriksson – En livsresa med psykisk ohälsa
En föreläsning som handlar om min resa med ångest, oro, depression & trauman. Vad är Ubuntu och hur startades föreningen Ubuntu?
Vad kan en göra som medmänniska, förälder och kompis när någon mår dåligt? Hur vågar vi prata om psykisk ohälsa?

14.00 – 14.40
Teaterföreställningen – Kära Kropp
karakroppEn dansteaterföreställning om relationen till sin egen kropp. Diskussionsforum efter föreställningen! Koreografi, manus och dans: Annika Bergmark & Elin Hedin.

15.00 – 15.30
KFUM Kometerna

utvecklingsbara-100KFUM Kometerna är en ideell förening som är ansluten till Svenska Riksidrottsförbundet (RF) och KFUMs idrotts- och riksförbund. Föreningen är till för idrottande utvecklingsbara – barn, ungdomar och vuxna – och vår målsättning är att skapa gemenskap och idrottsliga framgångar för varje medlem utifrån var och ens förutsättningar inom respektive idrott. Föreningen skall verka för individens sociala utveckling med en aktiv fritid.

15.30–16.00
Nära Fritid
logga-narafritid-100Nära fritid vill skapa mötesplatser för Barn, Ungdomar och Vuxna med stora funktionsnedsättningar. Vi tror på Allas Lika Värde och Allas rätt till en meningsfull och stimulerande fritid. Tillsammans gör vi det möjligt!

16.15 – 17.00
Feministiskt Självförsvar
Feministiskt självförsvar är en typ av självförsvar för tjejer som har sin grund i feministisk ideologi och fokuserar på det sexualiserade våldet. Feministiskt självförsvar är ett praktiskt sätt att arbeta mot det samhällsproblem som det sexualiserade våldet är och den vardagsrädsla som det för med sig. I feministiskt självförsvar lär vi ut tekniker för att försvara oss mot det sexualiserade våldet. Aktiviteten riktar sig endast till icke-män. Instruktör: Olivia Neib

17.15 – 18.00
14711588_1035339273231314_3687451613931616240_oSundsvall Demolition Rollers
Roller derby är en av de snabbast växande sporterna för kvinnor i Europa. Det är en fullkontakt sport med tacklingar och blockeringar. Spelarna åker traditionella rullskridskor, Quad skates. Nu har du chansen att prova på denna sport med Sundsvalls egna roller derby – lag!

Föreläsningar teckenspråkstolkas av tolkar från Hörselvården, Landstinget Västernorrland

UNGA MAGASINET

12.15-14.00
logo-trolldansarna-100Trolldansarna
Trolldansarna är en bugg och rock´ n roll förening som bedriver kursverksamhet för alla mellan 7 och 99 år. Vårt mål är att alla oavsett ålder, kön, etnicitet eller sexuell läggning ska kunna komma och dansa och ha roligt tillsammans.

orientalisk-dansworkshop-9Anastasya
Anastasya dansar orientalisk dans. Anastasya är utbildad i Ukraina i Oriental Dansteater ”DalidA”. Anastasya undervisar i Bildas danssal i Sundsvall på torsdagskvällarna!

14.00-16.00
Cosplay, Nakama-kai
Vad är Cosplay och hur kan det se ut? Nakama-kai har idag en Cosplay-uppvisning där olika Cosplayers visar upp sina dräkter. Nakama-kai berättar lite kort om vad Cosplay är, vad Cosplay handlar om och hur man går tillväga för att börja med Cosplay. Det finns olika mötesplatser för likasinnade – den informationen delar vi med oss av idag. Vi avslutar med frågor från publiken om föreningen Nakama-kai, om Cosplay och diskussion med publiken.

15.00-17.00
Internationell matkultur med Skönsbergs fritidsgård
Skönsbergs fritidsgård är en mötesplats med öppen verksamhet för ungdomar som går i åk 6 och högre. Vi bjuder på enklare tilltugg i Unga Magasinets kafé – kom och smaka!

18.00-20.00
livescenUppträdande på livescen
Amanda Lovevind – Amanda är 20 år gammal och bor i Sundsvall. ”Med sin säregna och unika röst och hennes enormt stora hjärta berör hon enormt mycket och använder sin musik på rätt sätt”.

Dropvision – Alternativt hårdrocks band från Timrå/Sundsvall.

Lila, Holm & Sofia – En trio som har blivit en kvartett som spelar mycket covers i egen tolkning.

 

Unga Magasinet: Utställning – Workshop & informationsmässa

Fotoutställningen Kalifornien av Moa Borgersen
Fotograf Moa Borgersen har lämnat Kramfors för att studera estetinriktning på NTI-gymnasiet i Sundsvall. Hon visar idag upp sin utställning Kalifornien, en utställning som idag bringar lite värme till våra nedkylda kroppar i början av vintern.

Pins-tillverkning tillsammans med volontärer
Kom och gör dina egna personliga pins!

Studieförbundet Bilda Mittsverige
Studieförbundet Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas. Bilda erbjuder studiecirklar, kurser, kulturprogram och annan folkbildningsverksamhet. Hos oss möts svenska folkrörelser, tusenåriga kyrkliga traditioner, kulturer med rötter i olika delar av världen, ett fritt skapande inom populärmusik, körmusik, dans, hantverk och mycket annat; Folkbildning för människor i alla åldrar.
http://www.bilda.nu/mittsverige

Studieförbundet NBV
Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet, NBV, är landets äldsta studieförbund med 120 års erfarenhet av folkbildning. På NBV arbetar vi med frågor som handlar om alkohol och andra droger, folkhälsa och integration. NBV finns över hela landet och erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar och kulturarrangemang.
http://www.nbv.se/avdelningar/MittSverige/

Tjejjouren Skogsrå
Vi i Tjejjouren Skogsrå är ett gäng vanliga tjejer som är bosatta i eller i närheten av Sundsvall. Vi är alla självklart väldigt olika men det vi har gemensamt är att vi är tjejer och har därför upplevelser av sådant som vi utsätts för just för att vi är tjejer. Av den anledningen har vi gått samman för alla tjejers rätt att vara trygga och lyckliga. Vi bildades år 2012.
http://tjejjourenskogsra.se/

vf-logos


Datum & Plats

19 nov 2016, ( 11:00 - 20:00 ), Kulturmagasinet

LONG: 17.312031400000023 LAT: 62.3915504 Adress: Packhusgatan 4, Sundsvall