Intervju med Lisa Ajax

Hur var det att få komma till finalen och få uppträda på Friends arena?
—Det var jätte kul. Det var mitt mål när jag kom till mello att komma till finalen. Det kändes riktigt skönt när man kom direkt till finalen. Att man hade det på papper att man fick stå där och uppträda. Det var väldigt väldigt kul!  Det var världens upplevelse och få stå där inför så många människor.

Innan du skulle ut på scen, hur kändes det då? Var du nervös?
—Jag var nervös. Men jag gjorde så mycket innan , och jag var väldigt stressad innan jag skulle gå upp på scenen. Det var så mycket som skulle göras. Så jag lyckades hålla mig ganska lugn. Och eftersom jag var nummer 2 ut, så direkt när det började så var det bara och stå bakom scenen. Så det var därför jag lyckades hålla mig så lugn. För jag hann inte tänka så mycket. Men det var såklart att jag var nervös. Det var bra nervösitet, så det var inte så man skaka innan.

Var du nöjd med det bidrag som du deltog med i Melodifestivalen?
—Ja, Jätte nöjd. Jag älskar låten. Jag hade inte ställt upp om jag inte hade tyckt om det jag gjorde, och kan stå för det. Jag är jätte nöjd.

Hur känns det att få uppträda i Sundsvall igen?
—Det ska bli jätte kul. Jag var här för typ 2 år sen med Josefin och Mollie. Så det ska bli jätte roligt och få komma tillbaks och se hur mycket folk det är som kommer när det bara är jag. Så det ska bli riktigt roligt.

Vilken stad tycker du har varit roligaste och uppträda i?
—Oj vad svårt.  Jag har ingen aning. Det är så olika, ibland i stora städer kommer det mer folk och i mindre städer så blir det mer personligt. Men det kan vara en super bra publik.  Det är lite olika. Men det är alltid kul överallt. Men det  beror lite på vilken respons man får, hur många det är som tycker om en i den staden.

Hur ser en vanlig vardag ut för dig då du inte står på scen?
—Jag går inte i skolan. Så då vaknar jag och går ut med min hund. Jag brukar vakna ungefär vid 8-9 tiden så att man startar dagen på ett bra sätt. Sen så kan jag gå och gymma, om jag inte har nått annat  som att jag ska till studion, fotografering eller intervju. Så brukar jag gå och gymma. Sen är jag hemma och kanske sjunger, kollar lite på film, kollar mejlen om man fått nånting eller planerar lite saker. Man har alltid nånting och göra. Men vissa dagar så är det verkligen att jag bara är hemma och kollar på netflix, jag gör ingenting. Man behöver ju sånt också.  Men om jag inte har nåt gig men jobbar med musiken, då är jag i studion , har nån intervjuer och fotografering och sånt.

Hur skulle du beskriva dig med 3 ord?
—Envis- Jag är väldigt envis och jag vet vad jag vill, men jag är  inte omöjlig. Det är inte så att jag har bestämt mig för en sak och att ingen kan ändra min åsikt när det kommer till det. Men jag är envis på det sättet att jag inte ger upp så lätt.

Blyg- Jag är blyg, men jag var mer blyg när jag var lite yngre. Men jag är fortfarande blyg. Folk kan uppfatta mig som att jag har höga murar. Att det är lite svårt att lära känna mig. Så jag skulle säga att jag är blyg.

Hjälpsam/Omtänksam- Jag är ganska hjälpsam. Om någon behöver hjälp så hjälper jag till, speciellt när de kommer till mina nära vänner. Då ställer jag alltid upp.  Så omtänksam kanske man skulle kunna säga. Tycker jag iallafall. Hoppas att dom tycker det också.

Hur ser du på din roll som förebild?

—Jag tycker det är väldigt viktigt att man är en bra förebild. Och för mig är det bara att få folk att må lite bättre. Det är en härlig känsla och se små tjejer som ser upp till mig, som mår bättre på grund av min musik och det jag gör.  Det är jätte härligt. Det är ju det jag vill, jag vill att min musik ska få människor och känna saker och jag tycker det är viktigt när jag har chansen och bidra till att världen blir lite bättre. Och det kan vara små grejor. Jag vill bara peppa folk.  Till exempel träning tycker jag är väldigt viktigt. Sen så behöver man inte tok träna. Men jag brukar lägga ut på instagram när jag tränar, bara för att få med mig några. Det tycker jag är viktigt. Det är en viktigt roll när man är en offentlig person.

Lisa Ajax2

Dela denna sida