Invigning av skidskolan för funktionsnedsatta i Sidsjön

Sept 2014 fick förening Kämparna bifall från Allmänna Arvsfonden att bedriva projektet Kämparna Alpint. Ett 3-årigt projekt där vi kommer att bygga upp Sundsvalls bästa Handikapp Skidskola (Funktionell skidskola), skidskola för alla.
Föräldrar, assistenter, syskon mm är också välkomna. De kommer att erbjuda skicart, biski, slalom, sitski och andra vinteraktiviteter. Vi kommer att rekrytera ca 8 ledare som ska utbildas till instruktörer/ledare.

Projektet är unik i sitt slag i Sverige att de satsar på att utveckla och utbilda inom Funktionell skidåkning i en ideell handikappförening. Projektet omsätter ca 3,9 miljoner på 3 år. Sundsvalls Kommun är med som medfinansiär.

De har öppet hela säsongen. De erbjuder licenstagning i skicart och biski. Man kommer och testar sina skidkunskaper inför en licenstagning och tillsammans lägger de upp den individuella tidsplanen att träna tekniken bakom en skicart eller biski. Vilket betyder att man kan jobba hemma och bo på hemmaplan med ändå nå målet att ta licens under vintern.

Kämparna bedrivs av eldsjälar. Via sponsorer och gåvor har de nu möjlighet att väcka liv i en fantastisk vinteridrott!

De erbjuder skidskola för alla

  • Skicart
  • Biski
  • Sitski
  • Stående slalom

Läs mer om Kämparna Alpint

Dela denna sida