Min åsikt om mobbning!!

Nu måste jag få säga min åsikt om en sak. Detta ser jag hela tiden och det kallas för mobbning. Jag ser överallt att barn och ungdomar mår dåligt. Bland annat så har jag sätt att det är mycket på ask. Där brukar jag se ibland att folk blir kallad tjock,fet,ful o.s.v. Och så ska man inte bli behandlad. Det händer ofta på skolorna också.

Det jag tycker skolorna ska göra är att dom ska ha lite mer koll på barnen. T.ex på min förra skola fick vi som enkät vi skulle fylla i. Och det var mest för att dom skulle se till så vi mådde bra. Så då kunde det stå t.ex Vet du nån som blir mobbad? eller vet du nåt ställe där det finns risk för mobbning?

När jag gick i 5/6:an hade jag det som värst. Jag vågade inte gå till skolan för att vissa av min klasskompisar retade mig och jävlades. i 4:an blev jag slagen. Och så ska det inte va. Men nu i 7:an tycker jag det känns bättre. När jag gick i 6:an gick jag till en kurator för att jag mådde dåligt. Men nu mår jag bättre. Och det är tack vare min släkt och mina vänner. För dom brydde sig om mig även om jag skulle var rund,Smal,Ful eller nåt. För det har inget med utseende och gö med. Utan hur man är som människa.

Det jag kan tipsa om just nu är att du som bli mobbad är att:
Om du litar på nån vuxen eller kompis. Berätta hur du känner så kan dom hjälpa dig.
Om du bara vill prata med nån vuxen bara så kan du antingen gå till nån kurator som jag gjorde. Eller så kan man ringa bris.
Sen på umo.se kan du också läsa lite mer hur det är att må dåligt och hur man kan få hjälp. Här kan du klicka på länken om du vill ha tips på hur man kan få hjälp Umo

Och du som känner någon som mår dåligt:
Försök finnas för den som är utsatt så mycket som möjligt. Då känner sig hen bättre.
Försök fråga hur hen mår varje dag.
Ibland kan hen behöva en kram. För vissa hjälper det.

Sköt om er 🙂
Mvh Viktor

Relaterade inlägg

Share