Domsaga Musikhus

Domsaga Musikhus är en kommunal verksamhet i samarbete med studieförbunden Bilda, Sensus, Studiefrämjandet och Vuxenskolan.

Vi har öppet mellan kl. 15 – 22, måndag till torsdag. Replokalerna är öppna mellan kl. 16 – 22 och mer information om hur man bokar och hur det fungerar finner du på Domsagas hemsida.

Till oss är du alltid välkommen, vare sig du vill repa eller behöver hjälp med ditt instrument, om du har frågor om musik, ljud, ljus, arrangemang, eller om du bara vill komma och hänga en stund med andra musikintresserade människor. Kanske hittar du några att starta ett band med? Kom till oss, ta en kopp kaffe, låna en akustisk gitarr och jamma lite. Välkommen till Domsaga Musikhus!

Covid-19 information

Vi öppnar vår verksamhet med ordinarie öppethållande måndagen den 24 Augusti med följande ordinarie öppettider.
Fortfarande så behöver vi förhålla oss till begränsningen om max 50 samtidiga besökare inne i våra lokaler. Vi kommer inte köra Live@Domsaga. Möjligen fortsätter vi med streaming i slutet av september.

Replokaler

Dekorativ bild av replokaler på Domsaga Musikhus
Replokalerna bokas enklast via vår bokningsportal:
www.domsaga.se/bokning

Om du inte har någon användare så kan du registrera en i portalen.
Är du osäker på hur det hela fungerar, kontakta oss, eller kom in till oss, så hjälper vi dig. Kontaktuppgifter finner under “kontaktpersoner” i menyn till höger.

Det är gratis att repa på Domsaga om du/ni är inskriven i ett av följande studieförbund: Studiefrämjandet, Bilda, Vuxenskolan eller Sensus. Om du/ni inte vill vara med i något studieförbund eller är med i t.ex. ABF, Medborgarskolan, NBV betalar du/ni 50kr per rep-tillfälle.

Det går givetvis bra att fråga oss om det är någonting ni funderar över eller om ni behöver hjälp med någonting.

Live@Domsaga

Dekorativ bild av livekonserter på Domsaga Musikhus
Live@Domsaga
körs precis som förut varannan vecka. Om man är intresserade av att spela på någon av våra konserter går det att fylla i en intresseanmälan på deras hemsida, gärna då med några önskemål om datum.

Mer info om konserterna hittar du på Domsagas hemsida

En del band har lagt upp sina konserter på Youtube. Ta en titt!!

Studio Domsaga

Dekorativ bild av studion på Domsaga Musikhus
Studio Domsaga är belägen i Domsaga musikhus, ca en kilometer från stora torget i Sundsvall. Studion drivs i ett samarbete mellan Sundsvalls kommun och Sensus studieförbund.

Hos oss hittar du högkvalitativ utrustning från till exempel Empirical labs, Universal Audio, DBX, Neumann, Royer labs, Sennheiser och Fostex med mera. I våra nya proffsbyggda lokaler finns kontrollrum, inspelningsrum och två iso-boxar. I lokalerna finns även kök med möjlighet att laga egen mat, samt badrum med dusch. Vår huvudsakliga verksamhet är demoinspelningar, men vi tar naturligtvis hand om din skivinspelning, reklamspot, talinspelning, truminspelning och mixning med. För bokning och övrig information om utrustning, se hemsida:
www.studiodomsaga.se

Summerrock

Dekorativ bild av Summerrock på Domsaga Musikhus
Summer Rock är ett samarbete mellan Domsaga Musikhus och studieförbunden Bilda, Vuxenskolan, Sensus och Studiefrämjandet. Tanken är att kunna erbjuda unga musikintresserade en omfattande niodagarskurs som innehåller både bandundervisning, instrumentalundervisning, lättare teori samt föreläsningar. Hela kursen avslutas med en rockkonsert.
Kursen riktar sig till alla åldrar, men du ska vara född 00 eller äldre. Du kanske inte har några att spela med eller känner att du kan för lite? Kurserna är utformade både för nybörjare och för dig som har spelat ett tag och vill utvecklas.

Vill du veta mer om kursen så kontakta oss så berättar vi mer.

Anmälan och mer info hittar du på:
www.domsaga.se/summerrock

Historien om Club Mysack 1968-2010 Landsvägsallén

Dekorativ bild av historien om Domsaga Musikhus
Allt började 1968 då en fritidsgård (Centrumgården) öppnades i de gamla stuverilokalerna på Landsvägsallén, i byggnaden som idag du ser intill (norr om) Hamburgebaren Max, och där föddes det som idag nästan är synonymt med ordet ”disco” i staden nämligen Club Mysack.

1978 gick flyttlasset från Landsvägsallén till Domsaga på Västra allén 13. En del renoveringar behövdes innan man man 1979 inviger den nya lokalen. Invigningen sker med pompa och ståt när Sveriges Television finns på plats för att dokumentera händelsen. På scenen fanns lokala band plus huvudnumret med de då enormt populära ”The Boppers”.

Läs hela historien här…