Tornhusets lokaler

Samtliga av Tornhusets lokaler kommer att enkelt kunna bokas genom ett bokningssystem som lanseras under hösten 2022. För att redan nu boka någon av nedanstående lokaler på plan 2 och entréplan kontakta Tornhuset info@tornhusetsundsvall.se ↗

Plan 2

Bild av Ordensalen, Tornhuset

Ordensalen

Belägen på andra våningen i Tornhuset finns den vackra Ordenssalen, som har plats för 150 personer. Ordenssalen lämpar sig mycket väl för enklare evenemang, konferenser eller föreläsningar.

I anslutning till lokalen finns även en enklare servering, som arrangören kan låna för att servera enklare fika/catering. All sådan servering sköts av dig som hyr, vi tillhandahåller inga sådana tjänster.


Tornsalen

Tornsalen

Belägen på andra våningen i Tornhuset finns den stora konsert- och evenemangslokalen Tornsalen. Den har plats för 400 personer. Här kan man genomföra regelrätta musikevent med ljud- och ljusutrustning av hög professionell kvalitet, eller större konferenser.

I anslutning till lokalen finns även en enklare servering, som arrangören kan låna för att servera enklare fika/catering. All sådan servering sköts av dig som hyr, vi tillhandahåller inga sådana tjänster.


Entréplan

Bild från ett cafe

Café Rockaden

På entréplan, med utsikt mot Köpmangatan, ligger Café Rockaden. Här lämpar det sig att arrangera föreläsningar, workshops eller enklare framträdanden.

 

 


Källarplan (Öppnas för bokning hösten 2022)

Ungdomar som spelare musik

Replokaler

I källaren finns 5 fullt utrustade replokaler som drivs i samarbete med studieförbunden Bilda, Sensus, Folkuniversitetet, Studiefrämjandet och Vuxenskolan. I dessa lokaler finns ett trumset med cymbaler, förstärkare för bas och gitarr, en sånganläggning och klaviatur. En del av lokalerna har även bas/gitarr man kan låna. All utrustning i dessa lokaler ägs och underhålls av studieförbunden.

För att få låna en av dessa lokaler krävs att man har en studiecirkel hos något av de ovan nämnda studieförbund.


En tjej som spelar gitarr

Singer-Songwriter

I källaren finns även Replokal 6, även kallad Singer-Songwriterlokalen. Här finns utrustning för att öva med akustiska instrument, exempelvis akustiska gitarrer, akustisk bas, cajon och även en enklare sånganläggning. Lokalen drivs av Tornhuset och du behöver inte ha någon studiecirkel hos något studieförbund för att låna denna lokal.


Bild på en scen

Produktionsrepa

I källaren finns vår produktionsrepa. Här kan man som artist hyra en lokal fullt utrustad, för att öva, planera och testa sina live-framträdanden. I denna lokal finns full backline som inkluderar ett komplett trumset (inkl. cymbaler), två gitarrförstärkare, en basförstärkare, sångmikrofoner, di-boxar, 5 aktiva monitorer, enklare utljud, mixerbord med multikanalsinterface (USB/Firewire) så att ni kan spela in ert set (ta med egen dator) och mixa senare, samt enklare scenljus. Kontakta oss för en mer detaljerat utrustningslista och glöm inte att fixa drivrutiner till mixerbordet (Behringer X32) om ni tänker spela in ert set med er dator.


Bild av en studio

Studio A

I källaren finns Tornhusets Studio A, som är ett fullt utrustat kontrollrum för inspelning och ljudproduktion, där utrustningen håller hög standard.

Denna lokal kan hyras av dig som vill spela in och/eller producera musik. Dock måste du själv ordna en inspelningstekniker och bekosta detta själv. Vi kan tillhandahålla en lista med, av oss, redan godkända tekniker, som du kan kontakta. Andra tekniker, utanför vår lista, måste godkännas av oss. Kontakta oss för mer information.

OBS! Inspelningsrummet delas med Studio B och bokas separat. Glöm inte att boka inspelningsrummet också, om ni tänker göra inspelningar.


Bild av studio b

Studio B

I källaren finns Tornhusets Studio B, som är ett fullt utrustat kontrollrum för inspelning och ljudproduktion. Utrustningen håller en enklare standard.

Denna lokal kan lånas av dig som vill spela in och/eller producera musik. För att få låna denna lokal krävs en kortare introduktionskurs för att vi ska godkänna dig.
Kontakta oss för mer information.

OBS! Inspelningsrummet delas med Studio A och bokas separat. Glöm inte att boka inspelningsrummet också, om ni tänker göra inspelningar.


En tjej som sjunger

Inspelningsrum

I källaren, mellan Studio A och Studio B så finns detta inspelningsrum. Det delas mellan ovan nämnda studios och bokas separat.

Glöm inte att boka en studio (Studio A eller Studio B) när du bokar detta rum, om ni tänker göra inspelningar.


Dela denna sida