Tornhusets lokaler

En del av Tornhusets lokaler kommer att enkelt kunna bokas genom ett bokningssystem som lanseras under hösten 2022. För att redan nu boka någon av nedanstående lokaler på plan 2 och Café Rockaden på entréplan skicka då en bokningsförfråga till Tornhuset.  I alla våra lokaler är det drog- och alkoholförbud.

Plan 2

Bild av Ordensalen, Tornhuset

Ordenssalen

Belägen på andra våningen i Tornhuset finns den vackra Ordenssalen. Lokalen lämpar sig mycket väl för enklare evenemang, konferenser eller föreläsningar. Lokalen har tillgång till enklare ljudutrustning samt mobil scen.

I anslutning till lokalen finns även en enklare servering, som arrangören kan låna för att servera enklare fika/catering. All sådan servering sköts av dig som hyr, vi tillhandahåller inga sådana tjänster.

Max: 150 personer.
Krav: Värd krävs vid bokning

Skicka bokningsförfråga
Tornsalen

Tornsalen

Belägen på andra våningen i Tornhuset finns den stora konsert- och evenemangslokalen Tornsalen. Här kan man genomföra regelrätta musikevent med ljud- och ljusutrustning av hög professionell kvalitet, eller större konferenser. Lokalen har tillgång till ljud- och ljusutrustning.

I anslutning till lokalen finns även en enklare servering, som arrangören kan låna för att servera enklare fika/catering. All sådan servering sköts av dig som hyr, vi tillhandahåller inga sådana tjänster.

Max: 350 personer.
Krav: Värd krävs vid bokning. Tekniker krävs för arrangemang

Skicka bokningsförfråga

Entréplan

Denna våning är främst för ungdomsverksamheten 16-25 år.

Bild från ett cafe

Café Rockaden

Rockaden är det rum i anslutning till vårt café som ligger närmast Köpmangatan. I detta rum finns en scen, enklare ljud/ljus och projektor. Här kan mindre framträdanden, föreläsningar och andra aktiviteter som exempelvis filmvisning och karaoke äga rum.

Tillgänglighet

I anslutning till scenen finns en trapp/hiss som en kan använda sig av för att ta sig upp på scenen.
Vi har en mobil hörselslinga som vi är redo med vid behov. Den tar en liten stund att sätta upp så meddela oss gärna i förväg om den ska riggas.

Rockaden är en del av den öppna verksamheten men kan även bokas av våra besökare, samt externa aktörer.

Vi har bord och stolar för att kunna utöka antalet sittplatser i Rockaden.

Max: 100 personer.
Krav: Värd krävs vid bokning

Skicka bokningsförfråga

Gambit

Gambit är vårt mötesrum som du som besökare eller extern kan boka. Lokalen är en del av vår öppna verksamhet men även tillgänglig för bokning utanför våra öppettider.

Rummet är utrustat med 65” Smart-TV och whiteboardtavla. Det finns även en LogiTech för möten av den digitala varianten. Vi har VGA och HDMI kabel, samt internetuttag för personal samt öppet nätverk. Sundsvall WIFI finns också (i hela huset).

För dig som ungdom kostar det ingenting att boka detta mötesrum; och det kan bokas spontant samt i förväg.

Antal sittplatser: 12

Lokalen bokas på plats

Studierum

Studierummet är perfekt för dig som vill sitta och studera i lugn och ro, kanske skriva CV eller arbeta med foto/film.

Rummet är utrustat med två skrivbord, två stolar, whiteboardtavla samt datorer som har program för film/fotoredigering.

Du som ung kan boka detta rum genom att prata med personalen. Hur vill du att studierummet ska ta ut/fungera? Lämna gärna önskemål och tips.

Lokalen bokas på plats

Allrummet

Detta rum – hur vill du som ungdom att det ska utformas?
Vi vet inte riktigt vad som ska hända i detta rum, förutom att det ska vara ett rum med utrymme för förändring och lätt att möblera om. Kanske vill du och dina vänner dansa här? Spela tv-spel? Delta i, eller hålla workshops? Under hösten 2022 hoppas vi på att rummet har börjat tagit form. Vill du vara med?

Lokalen bokas på plats

Verkstan

Har du en möbel du är trött på? Passa på att ta med den till oss och fräscha upp den! Alla våra verktyg och tillbehör som vi har får du låna utan kostnad. Kanske vill du bygga ihop något? Ta med materialet du behöver och använd vårt rum och våra verktyg.

För att använda dig av vår verkstad eller veta mer om vad som finns att använda sig av i den, prata med personalen.

Lokalen bokas på plats

Ateljen

I vår ateljé finns det utrymmet för massor med olika uttryck! Vill du använda vår air-brush, symaskin eller kanske glasugn? Vill du måla på staffli eller kanske boka in en konstnär som kan lära ut tekniker i hur man ens börjar måla?

Ateljén är inte öppen att bara ramla in i, utan du måste fråga efter nyckel från personal som ger dig en genomgång på vad vi har där och hur det fungerar när du lånar vår ateljé.

Det material vi har i ateljén är fritt att använda sig av men vi vill att du meddelar när något är slut. Detta kostar inte dig någonting. Du är självklart välkommen att ta med eget material och hålla till i vår ateljé om du vill.

Lokalen bokas på plats

Källarplan

(Öppnas för bokning hösten 2022)

I källarplan hittar du replokaler, studio, singer-songwrighter lokal, produktionsrepa

Ungdomar som spelare musik

Replokaler

I källaren finns 5 fullt utrustade replokaler som drivs i samarbete med studieförbunden Bilda, Sensus, Folkuniversitetet, Studiefrämjandet och Vuxenskolan. I dessa lokaler finns ett trumset med cymbaler, förstärkare för bas och gitarr, en sånganläggning och klaviatur. En del av lokalerna har även bas/gitarr man kan låna. All utrustning i dessa lokaler ägs och underhålls av studieförbunden.

För att få låna en av dessa lokaler krävs att man har en studiecirkel hos något av de ovan nämnda studieförbund. Kontakta oss för mer information.

Bild på en scen

Produktionsrepa

I källaren finns vår produktionsrepa. Här kan man som artist hyra en lokal fullt utrustad, för att öva, planera och testa sina live-framträdanden. I denna lokal finns full backline som inkluderar ett komplett trumset (inkl. cymbaler), två gitarrförstärkare, en basförstärkare, sångmikrofoner, di-boxar, 5 aktiva monitorer, enklare utljud, mixerbord med multikanalsinterface (USB/Firewire) så att ni kan spela in ert set (ta med egen dator) och mixa senare, samt enklare scenljus.

Kontakta oss för en mer detaljerat utrustningslista och glöm inte att fixa drivrutiner till mixerbordet (Behringer X32) om ni tänker spela in ert set med er dator.

Bild av studio b

Studio B

I källaren finns Tornhusets Studio B, som är ett fullt utrustat kontrollrum för inspelning och ljudproduktion. Utrustningen håller en enklare standard.

Denna lokal kan lånas av dig som vill spela in och/eller producera musik. För att få låna denna lokal krävs en kortare introduktionskurs för att vi ska godkänna dig. Kontakta oss för mer information.

OBS! Inspelningsrummet delas med Studio A och bokas separat. Glöm inte att boka inspelningsrummet också, om ni tänker göra inspelningar.

Singer-Songwriter

I källaren finns även Replokal 6, även kallad Singer-Songwriterlokalen. Här finns utrustning för att öva med akustiska instrument, exempelvis akustiska gitarrer, akustisk bas, cajon och även en enklare sånganläggning.

Lokalen drivs av Tornhuset och du behöver inte ha någon studiecirkel hos något studieförbund för att låna denna lokal.

Bild av en studio

Studio A

I källaren finns Tornhusets Studio A, som är ett fullt utrustat kontrollrum för inspelning och ljudproduktion, där utrustningen håller hög standard.

Denna lokal kan hyras av dig som vill spela in och/eller producera musik. Dock måste du själv ordna en inspelningstekniker och bekosta detta själv. Vi kan tillhandahålla en lista med, av oss, redan godkända tekniker, som du kan kontakta. Andra tekniker, utanför vår lista, måste godkännas av oss. Kontakta oss för mer information.

OBS! Inspelningsrummet delas med Studio B och bokas separat. Glöm inte att boka inspelningsrummet också, om ni tänker göra inspelningar.

En tjej som sjunger

Inspelningsrum

I källaren, mellan Studio A och Studio B så finns detta inspelningsrum. Det delas mellan ovan nämnda studios och bokas separat.

Glöm inte att boka en studio (Studio A eller Studio B) när du bokar detta rum, om ni tänker göra inspelningar.

Dela denna sida