Ung Film Sundsvall


Vill du göra film helt och hållet på dina egna villkor? Vill du utveckla och fördjupa ditt intresse för film? Vill du förverkliga dina filmidéer?

Ibland räcker inte skolan/hemmet/internet till för alla dina drömmar. Kanske vill du göra en dokumentär eller ett reportage om något angeläget. Kanske spelar du i ett band som behöver en musikvideo. Du vill prova på att animera eller har en lysande idé att göra en TV-serie på internet. Oavsett vad det är och oavsett vilka framtidsdrömmar du har så kanske Ung Film kan hjälpa till.

Vi är ett kommunalt resurscenter för dig mellan 16 och 25 år som vill jobba med filmskapande på din fritid. Här kan du få goda råd och hjälp att komma igång med ditt filmande. Du kan låna kamera och redigeringsutrustning gratis och, sist men inte minst, på Ung Film får du arbetsro att slutföra ditt drömprojekt i våra mysiga lokaler. Vi finns också till för dig som vill göra ett skolprojekt med den rörliga bilden som redovisningsmetod.

På Ung Film gör vi film i alla dess former, tittar på film och pratar om film.

Har du bråttom? Försök att vara ute i så god tid du kan. Det är extremt sällan vi inte lyckas skramla ihop allt som behövs för en filminspelning, men vill du vara alldeles säker på att få en ledig kamera eller redigeringstid så är ett gott råd att boka i förväg. Men innan du bokar, gör ett besök hos oss så vi får lära känna dig först! Det är bara att komma förbi under våra öppettider.

Covid-19 information

Ung Film har följande öppettider från och med V35:

Måndag: 09.00-18.00. Tisdag-torsdag: 13.00-21.00. Fredag: 09.00-17.00

Vi har begränsat antal besökare till 3 vid varje arbetsplats och 3 som filmar. Totalt: 12 ungdomar som jobbar i verksamheten, samt personal. När vi har kurser så begränsar vi de andra aktiviteterna, så vi kan hålla avstånd i lokalen. Max i huset är 20 inkl. personal.

Se filmen om Ung Film i Sundsvall!

Se på kartan nedan var vi håller till!


Visa större karta