Noomaraton – Sveriges roligaste filmtävling!

Noomaraton är öppen för alla att delta i, oavsett ålder och filmerfarenhet. Det enda ni får veta är tre platser, tre föremål och ett tema som ni får veta vid tävlingsstart. De fem första lagen som anmäler sig och går i mål med sin film söndagen den 6 september vinner en middag för hela laget på mysig restaurang.

Noomaraton är en regional filmtävling som genomförs i flera län samtidigt första helgen i september varje år. Alla är välkomna att delta – gammal som ung, amatör som proffs. Lag från hela Västernorrland är välkomna att delta. Noomaraton arrangeras av Ung Film i samarbete med Film Västernorrland.

Startskottet går klockan 9.00 lördag morgon, och målgång sker exakt ett dygn senare. Under dessa 24 timmar ska du och ditt lag göra en film utifrån ett på förhand givet tema. Filmen ska också innehålla tre givna föremål och skildra tre platser som har betydelse för historien. Kriterierna tillkännages vid tävlingsstart.

Ett filmlag består av 1-4 personer. Varje lag får ta hjälp av skådespelare och statister men filmning och allt som hör till filmarbetet görs av medlemmarna i laget.

Två vinnarfilmer koras för att representera länet vid riksfinalen på Filmhuset i Stockholm den 5:e oktober. Laget får sin resa och boendet i Stockholm betald.

Vi bjuder på frukost på Ung Film den 5 september 08.00 innan allt drar igång klockan 09.00.

Anmäl ditt filmlag senast 4 september klockan 12.00!

 

Viktiga datum och tider!

FREDAG 4 September KL 12.00

Sista anmälningsdagen! Anmälan tas emot fram till klockan 12.00 fredagen den 4 september 2020

LÖRDAG 5 September

KL 08.00 Frukost på Ung film för att alla deltagare som befinner sig i Sundsvall.
KL 09.00 Tävlingsstart

Tävlingen startar, ni får mail om de hemliga förutsättningarna för tävlingen samtidigt som samtliga regioner. Förutsättningarna presenteras även samtidigt på Noomaratons webbsida. ↗ 

SÖNDAG 6 SEPTEMBER KL 09.00

Deadline för inlämning av film, då ni lämnar in era bidrag genom att ladda upp dem på YouTube och skicka länken till oss. kjell.ahlund@sundsvall.se

SÖNDAG 6 SEPTEMBER 15.00

Filmvisning av alla bidrag från länet på Film Västernorrland, Norra Järnvägsgatan 10, Sundsvall. En jury utser de två bidragen som kvalificerats till riksfinalen i Stockholm.

Dela denna sida