Nu är Trygghetsvärdarna på plats vid Navet

Trygghetsvärdarna Sara Elf och Robert Lundqvist är nu på plats vid Navet där de kommer att bjuda på kaffe och diverse olika happenings under sommaren.
– Det här är ett led i en större satsning för en tryggare utomhusmiljö i centrala Sundsvall, säger Lars-Ove Johansson, ungdoms- och fritidschef, Sundsvalls kommun. Genom en ökad närvaro på Navet så kommer vi också att bidra till en ökad trygghet.

Alla som rör sig i och kring Navet känner till problematiken. Människor med missbruksproblem och en allmänt högljudd och stökig atmosfär har varit en del av vardagen. Det här är något som Sundsvalls kommun vill göra något åt. Ett utarbetat samarbete finns med polisen, ungdomsteamet mot droger är på plats, Slink in är involverade och till hösten öppnar Trygghetscentret. Fram till dess kommer det att finnas trygghetsvärdar åtminstone på dagtid.

Bra bemötande och fika
Genom Trygghetsvärdarnas närvaro hoppas man kunna vända den tråkiga stämningen och bidra till en mer öppen och positiv miljö.
– Vi ska finnas här, prata med folk och hålla i olika aktiviteter och happenings, säger Sara Elf och Robert Lundqvist, trygghetsvärdar. Dessutom kommer vi att försöka bjuda på kaffe och fika så ofta vi kan, eventuellt även morgontidningen, det hänger lite på ST, säger Sara och Robert. Vi märker redan att folk kommer fram och pratar med oss, de verkar tycka att det är bra att vi finns här.

Fotbollstrix, idag, 11.00-13.00
I samband med EM bjuder Sara och Robert in till en bolljongleringstävling med frukt och festis mellan klockan 11.00-13.00, idag, onsdag, utanför ICA.
– Förutom frukt och festis utlovas priser till de bästa bolltrollarna. Alla är varmt välkomna! hälsar Sara och Robert.

 

För mer information:
Trygghetsvärdarna Sara Elf och Robert Lundqvist, nås båda på telefon 072-147 99 82.
Lars-Ove Johansson, ungdoms- och fritidschef, nås på telefon 070-653 38 44.

Dela denna sida