Sundsvalls gatumusiker 2013

Nu är sommaren snart här och Sundsvall kommer att få ett musikaliskt inslag i form av 9 gatumusikanter som kommer att underhålla på gator och torg.

Av ett 20-tal sökande valdes 9 ut. Den 17 juni är startskottet och de ska sedan spela på många centrala platser i kommunen som möjligt fram till och med den 29 juni.

Media

Bilder: (Foto: Josefine Nylander)
[icon name=”icon-camera”] Bilder från vecka 25

Press:
[icon name=”icon-list-alt”] Dagbladet 130429
[icon name=”icon-list-alt”] Dagbladet 130628

TV: (TV4 Sundsvall)
[icon name=”icon-film”] http://www.tv4play.se/program/nyheterna-sundsvall?video_id=2343279

Här är våra Gatumusikanter


Vincent Jernkrook
Vincents absolut största intresse är musik och har sjungit sedan han var 2-3 år gammal. Han började uppträda för publik redan på kyrkis och började då även sjunga solo. Har även sjungit i kör sedan 5-årsåldern, först i GA-kyrkans barnkör och senare i Kulturskolans KörKILLErs och slutligen vidare i Kulturskolans Manskör. Inom Kulturskolan har han även spelat elbas, elgitarr och klassisk gitarr i några terminer innan han valde att satsa helt och hållet på sitt huvudinstrument; sången.


Amanda Lovevind
Amanda är en estetare på Hedbergska skolan och varit med i olika talangtävlingar. Dessutom är hon engagerad i Ung Kultur Möts arrangörgrupp och även deltagit som solist & i grupp på dessa festivaler de senaste åren.


Oskar Lindroth
Oskar är 16 år gammal och musik har alltid varit ett faktum i hans liv. Som liten var han alltid med min pappa, Staffan Lindroth, som är dirigent, musiker och producent. Den uppväxten gav honom mycket. Han har alltid gillat att uppträda och har sjungit i körer samt spelat fiol och uppträtt på skolavslutningar. Han föddes med sitt fina gehör och med sin sångröst som utvecklades tidigt genom körsången. Han har på senare tid börjat spela gitarr och producera covers som han laddat upp på Youtube.


Paulina Knutsson & Erik Johansson
Paulina Knutsson och Erik Johansson och är båda 17 år gamla. Deras intresse för musik är väldigt stort och i sommar tänker de spela det bästa av vad 60, 70-talet och dagens musik har att erbjuda. Det är Erik på gitarr och sång och Paulina på sång. Erik pluggar första året på Bygg – och Anläggningsprogrammet på Sundsvalls Gymnasium och spelade tidigare gitarr i hårdrocksbandet Roadcrew men är nu trummis. Paulina pluggar andra året på Estetik – och Mediaprogrammet med inriktning foto men ska med största sannolikhet byta inriktning till musik. De är två glada och positiva personer som älskar musik.


Leon Martinsson, Emelie Eriksson & Amanda Eriksson
Leon Martinsson – gitarr, går sista terminen i grundskolan på Höglunda. Spelar gitarr på kulturskolan och är gitarrist i ett band. Rider på fritiden och hjälper till mycket på ridskolan i Kungsnäs. Gillar hårdrock och lyssnar gärna på Black Sabbath, Guns’n’Roses, Bring me the Horizon med flera.

Emelie Eriksson – sång, går sista terminen i grundskolan på Höglunda. Går i sång på kulturskolan, sjunger i ett band och i kör. Spelar basket. Lyssnar just nu gärna på Rihanna, Jessie J, Zara Larsson, Bruno Mars, Ed Sheeran, Coldplay, Imagine Dragons och The Script.

Amanda Eriksson – sång, går andra året på naturprogrammet på Skvadern. Går i sång på kulturskolan och sjunger i kör. Ägnar sig även åt thaiboxning och är konfirmationsledare och kyrkvärd, Storasyster till Emelie. Delar musiksmak med henne.

Jonas Bergmansson B
Jonas Bergmansson
Jonas är 16 år gammal och ska nästa år börja på Natur på Västermalm. Musiken är en stor del av hans liv. Han spelar kontrabas i Rockabillybandet Grand slap strutters, men är lite av en allätare när det gäller musik. Han började spela för fyra år sedan, när han fick mitt första instrument, en elbas. Han fortsatte med fler instrument och spelar nu även Gitarr, munspel och Ocarina* och sjunger. I sommar tänkte han framtäda i två konstellationer, dels som pop- och vissångare med akustisk gitarr och inslag av munspel a la Bob Dylan, dels som solist på Ocarina.

Liknande nyheter