Unga + politiker = Sant

8 ungdomar har under 3 veckor i sommar sommarjobbat i ”Demokratiprojekt 2017”. Ett av deras uppdrag under detta sommarjobb var att planera och genomföra ett evenemang med temat ”Ungas inflytande” för andra unga i Sundsvall. Nu är det dags för detta event! Onsdag 27 september kl 17.00 på Kulturmagasinet! 

Kommunpolitiker från alla våra partier och representanter från alla ungdomsförbund kommer till arrangemanget. Totalt 40 st!

Sommarjobbarnas syfte med denna kväll är att unga i Sundsvall, våra kommunpolitiker och ungdomsförbund ska få mötas och lära känna varandra och få möjligheten till givande och intressanta samtal kring samhällsfrågor, ungas inflytande, hur det är att vara ung i vår stad m.m.  De valde eventnamnet ”Politiker utan kostym” för de vill att unga ska få syn på att våra politiker är helt vanliga människor och inte kostymklädda personer långt borta i Riksdagshuset eller på Tv:n.

Kvällens huvudakter kommer att vara ”Heta stolen” och ”Speed dating”. Heta stolen går till så att en politiker (en från varje parti) sätter sig i en fåtölj på scenen (en åt gången) och får sedan svara på publikens frågor direkt eller som sms:as in under sju minuter.  Under Speed datingen kommer ungdomar, politiker och ungdomsförbund att sitta vid olika temabord och samtal med varandra. Efter 10 min ljuder en signal och alla väljer ett nytt bord och tema.  De 8 teman är inflytande, trygghet, skola, hälsa, miljö, sjukvård, fritid och arbete. 

Under kvällen kommer det att finnas ett mingelområde där alla partier och förbund har ett informationsbord dit ungdomarna kan komma och samtala, ställa frågor, få information m.m.

Fairtrade City Sundsvall från kommunen kommer att ha en station med information om Fairtade och visa upp en rad olika Fairtardeprodukter.

Det blir Photo Booth med möjlighet att vinna priser, workshops där man kan designa sin egen tygkasse, göra pins och budskapsarmband m.m.

Onsdag den 27/9, kl. 17.00–20.00, Kulturmagasinet och Unga Magasinet

Kl. 17.00 – 17.15                 Välkommen och presentation av kvällens program (Torget Kulturmagasinet)

Kl. 17.15 – 17.30                  Kahoot-tävling på storskärmen (Torget Kulturmagasinet)

Kl. 17.30 – 18.30                  Heta stolen (Torget Kulturmagasinet)

Kl. 18.30 – 18.45                 Mingeltid och pyssel (Torget och Unga Magasinet)

Kl. 18.45 – 19.30                  Speed-date  med gratis fika (Caféet Unga Magasinet)

Kl. 19.30 – 20.00                 Mingeltid och pyssel (Torget och Unga Magasinet)

Varmt välkomna!!!

Lisa, Klara, Alva, Gustav, Oktavio, Lina, Michaela och Joakim från Demokratiprojekt 2017

Kontaktperson: 
Pia Fjällmo, Demokratisamordnare, Sundsvalls Kommun 
070-190 78 81 
pia.fjallmo@sundsvall.se

Dela denna sida