Ung Kultur Möts

Vad är Ung Kultur Möts?
Det handlar främst om kulturmöten på alla ledder och bredder. Unga möter äldre, unga möter andra kreativa unga, amatörer möter
proffs och de olika kulturuttrycken möter varandra… Ja, så där kan man hålla på.

Om man kommer till en plats där hårdrockare, folkdansare, konstnärer, skådespelare, poeter, filmskapare och bolltrollare delar scen med varandra har du förmodligen hamnat på en UKM-festival.

Ung Kultur Möts vänder sig till dig som är mellan 13-20 år och håller på med kultur. Är man över 20 år kan ändå jobba inom arrangörsledet.

Här är kultur det som du/ni väljer att kalla just kultur. Helt enkelt det som kommer ur sitt skapande. Och just för att det handlar om möten är det viktigt att komma ihåg att det inte är någon tävling.
Länsfestival & Riksfestival har ett begränsat antal platser så ett urval måste ske för de som vill till dessa festivaler. Alla får helt enkelt inte plats! De som väljs ut till dessa festivaler är mer att betrakta som representanter för sin kommun och sitt län.

Möjligheternas festival på Domsaga Musikhus 1 april! – Anmäl dig nu! Är du mellan 13-20 år? Spelar du piano? Kan du jonglera med facklor och stå på händer samtidigt? Längtar din rock ut ur garaget? Ligger det dikter i din skrivbordslåda som väntar på publik? Har du målat en ny Mona Lisa? Är du intresserad av Cosplay och sugen på att visa upp din grymma dräkt? Gillar du att arrangera? Älskar du att få vara med där det finns andra som du? Om du svarar ja på något av detta, då är UKM din grej! Anmäl dig på www.ukm.se SENAST 24 MARS! Hoppas vi ses! 🙂 #ukmvästernorrland #ungisundsvall #domsaga

Publicerat av Ung i Sundsvall den 8 mars 2017

 

Festivalresan
UKM Lokalfestival (feb – apr) Arr Sundsvall: Ungdomsavdelningen. www.ungisundsvall.se
ukm2016Varje kommun i Västernorrland (och ett flertal i Sverige) anordnar en lokal Ung Kultur Möts festival där ungdomar med olika kulturyttringar samlas främst för att knyta kontakt med varandra (Mötet!) och visa upp sig och sin konst. Från denna lokala festival kan vår kommun skicka ungdomar som vi tycker ska representera Sundsvall i kommande Länsfestival. Vilka avgörs av en bedömningsgrupp. Hur man väljer ut skiljer sig från andra typ av artisttävlingar. Det behöver inte vara den tekniskt bästa ungdomen utan det kan vara något annat som sticker ut. UKM är ingen tävling i den bemärkelsen!
Anmäl dig till Lokalfestivalen 2017- Domsaga Musikhus 1 april!

UKM Länsfestival (maj) Arr: Musikvästernorrland/ Kommun. www.musikvasternorrland.se
DSC_4927De lokala ansvariga för UKM och Länssamordnare arrangerar varje vår en Länsfestival i någon av Västernorrlands kommuner. Den flyttas runt varje år i olika kommuner. Till denna festival samlas runt 100 ungdomar som valts ut från varje kommun, plus unga arrangörer. Denna festival sträcker sig över två dagar. Där man samlas på kvällen dag 1 för scenprov, samkväm och knyta kontakter. Dag 2 börjar själva festivalen från tidig morgon till sena kvällen, där kvällen är den publika delen.
Länsfestivalen 2017 arrangeras i Örnsköldsvik och kommer att ske 12-13 maj!

UKM Riksfestival (juni) Arr: UKM Sverige / Arrngörskommun. www.ukm.se
10286975_752607591457435_6554768213202793485_oSom namnet beskriver så är detta den festival där landets alla län som arrangerat UKM är representerat. Från varje län skickas ett antal ungdomar och någon funktionär tillsammans med länssamordaren. En festival som sträcker sig över tre dagar. Ett liknande upplägg som en länsfestival fast storleken större. Runt 200-300 ungdomar samlas från alla länen till årets festival. Arrangörskommunen brukar normalt ha ett tema på festivalen. Som bilden till vänster visar så är körde de karnevaltåg med alla deltagare. Under festivalen finns olika workshops med spännande saker, även egen samkväm i olika lokaler.
UKM Riksfestival 2017 arrangeras i Västerås den 18-21 juni.

UKM Arctic Festival Arr: UKM Norge. www.ukm.no
ArcticEtt internationellt samarbetsprojekt med Norge, Sverige, Finland och Ryssland. Ett ”talangutvecklingsprogram” som är tänkt att fortgå i 3 år framåt. Vad detta innebär är att Västernorrland som enda län i Sverige har förmånen att kunna skicka akter som deltar i UKM – Västernorrland, till nästa års festival som inkluderar dessa länder.Kort sagt – att delta i Ung Kultur Möts innebär en chans för att möta ungdomar från andra länder och knyta internationella kontakter som ni kan ha stor nytta av i framtiden. Här väljer de kommunansvariga ut lämpliga deltagare till UKM Artic Festival. Detta görs i samråd med de övriga kommuner i enat beslut.

Är du sugen att vara med?

Du kan delta själv med något eller vara med i vår arrangörsgrupp. Håll koll på våra infosidor när allting händer och anmäl dig!!

Se filmen om vad UKM kan handlar om….

Filmad under UKM Regionfestival 2014 i Alingsås. Foto: Linus Hellström.


Se alla bilder som är taggad… 

Facebookfacebook.com/ukmsundsvall

Kommentera Ung Kultur Möts

kommentarer

 

Share Button
Meny