Ung i Europa

Nu har du som ung i Sundsvalls kommun möjlighet att delta i och starta egna projekt i Sverige och runt om i Europa med hjälp av oss på Ungdomsavdelningen. Projekten finansieras till 100% av EU-kommissionen och erbjuder allt från att jobba som volontär, till att starta ett eget lokalt projekt för unga på din ort.

De här möjligheterna finns

  • jobba som volontär i ett annat europeiskt land. Gäller dig som är mellan 18-30 år. Om du blir antagen som volontär kan du vara borta mellan 3 till 12 månader.
  • delta i ett ungdomsutbyte. Gäller dig som är mellan 16-30 år. Ibland anordnar Ungdomsavdelningen utbyten, det finns även möjlighet att delta i utbyten som ordnas av andra organisationer.
  • ansök om bidrag för att skapa ett Solidaritetsprojekt. Ni behöver vara minst 5 unga i åldern 18-30 år som har en idé ni vill bjuda in andra unga i Sundsvall att delta i. Idén ska handla om ungdomskultur, politik, sport m.m. Projektet får pågå under högst 12 månader och ni får 5000 kr/månad att lägga på aktiviteter.
  • ansök om ett interrail kort som ger dig gratis resor med tåg under en månads tid i Europa. Gäller dig som är 18-19 år gammal.

 

Kontakta oss för mer information

Tornhuset
Skicka epost till Unga MagasinetLänk till facebookLänk till Instagram

 

 

 

 

 

Dela denna sida