Demokratidagen

En dialogdag för unga, politiker, ungdomsförbund och tjänstepersoner i Sundsvalls kommun!

Varför? Dagen syftar till att skapa ett forum för samtal om hur unga upplever sin situation i Sundsvall idag och om framtiden.

För vem? Unga (elevråd/programråd/elevkårer på högstadiet, gymnasiet och upp till 25 år), kommunpolitiker, tjänstemän och ungdomsförbund bjuds in för att få tillfälle att i en öppen dialog mötas och samtala.

Hur? Dialogsamtalen under dagen kommer att formas som workshops med samtalsledare och workshopledare och där rubrikområden från LUPP-enkäten är de olika dialogsamtalens teman (skola, trygghet, hälsa, fritid, arbete/framtid och politik/samhälle). Under Demokratidagen 2022 kommer rykande ny LUPP-statistik att ligga till grund för samtalen.

Demokratidagen 2023, Kulturmagasinet

16 februari: Förmiddag & eftermiddagspass för gymnasiet och unga vuxna
23 februari:
Förmiddag & eftermiddagspass för högstadiet

Program uppdateras senare….

 

Anmälan & mer info: Kontakta Pia Fjällmo, se kontaktinfo längre ner.

 

Arkiv

Demokratidagen 2021

Gänget som ordnade den digitala sändningen
Torsdag 22 april hände det!!! Vi genomförde Demokratidagen helt digitalt på grund av det pandemiläge vi befinner oss i. Elever från högstadiet och gymnasiet, våra kommunpolitiker, ungdomsförbund och tjänstepersoner deltog i denna viktiga dialogdag om hur det är att vara ung i vår kommun.
 
Runt 425 personer deltog under dagen och hade digital dialog med varandra!!! Bamse-tack till alla som var med och deltog i denna spännande digitala form av Demokratidagen!!! Vi vågade… vi prövade… och det gick!!! Extra applåd och fanfar till sociologieleverna år 3 vid Samhällsprogrammet Sundsvalls gymnasium som var digitala workshopcoacher och tog hand om alla deltagande ungdomar denna dag!!! Ni är ovärderliga!!! Grymt grymt bra jobbat!!! Stort imponerande tack till
 
Ungdomsavdelningen Sundsvalls kommun som såg till att denna digitala Demokratidag gick att genomföra… Zoom-teknikgänget, gänget som coachade alla vuxna deltagare och webbsändningsgänget!!! TACK alla!!!  /Pia ❤ Hjärta
 

 

 

Kontakt

Pia Fjällmo
Demokratisamordnare
Skicka epost till PiaRing till Pias mobiltelefonLänk till facebooksida
Dela denna sida