Vad vill du att Sundsvalls nya mötesplats ska heta?

Det senaste året har det varit en febril verksamhet i det 2 700 kvadratmeter stora huset på Köpmangatan 15 (f.d. Kårhuset). Nu när Sundsvall kraftsamlar för framtiden renoveras huset och får en rejäl ansiktslyftning inför öppningen i maj 2022 då en ny mötesplats flyttar in. Huset kommer då att erbjuda:

  • en kreativ, inkluderande och engagerande fritidsverksamhet för unga i åldern 16-25 år.
  • möjlighet för musikintresserade att repa, öva att stå på scenen, spela in i studio med mera, för alla åldrar.
  • anrika och spännande lokaler att hyra för föreningar, organisationer, företag och privata aktörer.

Vi behöver din hjälp med namnförslag!

Ge förslag på vad det nya mötesplatsen ska heta. För vinnande namnförslag väntar ett fint pris!
Namnet presenteras på Unga Magasinet den 21 oktober klockan 17.00 i samband med deras 10 års jubileum.

Vill du engagera dig i den kommande mötesplatsen och är i åldern 16-25 år? Då kan du även kryssa i alternativen (frivilligt)!

 

Tack för alla förslag! Nu har vi stängt portalen för namnförslag.

Namnet kommer att presenteras 21 oktober klockan 17.00 på Unga Magasinet. Se mer information här!

 

 

Mer detaljerad information

I maj 2022 slås portarna för en ny mötesplats upp på Köpmangatan 15 (f.d. Kårhuset). Huset har tre våningar, är på hela 2700 kvadratmeter och erbjuder olika möjligheter inom kultur och fritid:

  • en kreativ, inkluderande och engagerande fritidsverksamhet för unga i åldern 16-25 år.
  • möjlighet för musikintresserade att repa,öva att stå på scenen, spela in i studio med mera, för alla åldrar.
  • anrika och spännande lokaler att hyra för föreningar, organisationer, företag och privata aktörer.

Tävla och vinn fina priser!

Kruxet är att vi inte har ett namn på mötesplatsen än. Därför vänder vi oss till Dig och frågar: Vad tycker du att mötesplatsen ska ha för namn?

Sista dag för att lämna in förslag är torsdag den 14 oktober.
Namnet presenteras på Unga Magasinet den 21 oktober kl 17.00. Samma dag fyller Unga Magasinet 10 år, så vi bjuder på tårta och underhållning. Välkommen!
Namnet kommer också att presenteras på ungisundsvall.se.

Fin vinst i form av presentkort till vinnande bidrag och vi kommer också att lotta ut priser till de som lämnat förslag. Vinnande förslag kommer att utses av en blandad  jury bestående av ungdomar och personal

Vill du engagera dig i den kommande mötesplatsen och är i åldern 16-25 år?

Då är Du välkommen att vara med i en referensgrupp som kommer att kunna påverka utformningen av den nya mötesplatsen. I en referensgrupp har du också möjlighet att tycka till om mötesplatsens kommande aktiviteter, event och hur vi skapar ett ställe där alla känner sig trygga, inkluderade och välkomna.

Låter det intressant för Dig?
Kryssa i så fall alternativet/en i formuläret (frivilligt)! 

Förslag på namn som är olämpliga eller redan är tagna av andra verksamheter kommer att filtreras bort. Verksamheten drivs och förvaltas av Ungdomsavdelningen, Sundsvalls kommun

Histora om huset

Huset byggdes 1887 av Schack- och läsesällskapet och som kuriosa kan nämnas att stadens första vattenklosett installerades just i denna byggnad!

Året efter brann det i Sundsvall. Ordenssällskapet W:6 renoverade huset och flyttade sedan in. Sällskapet huserade i olika delar av byggnaden ända fram till 1970. 1939 flyttade Sundsvalls stadsbibliotek in på gatuplanet och nåt år senare inreddes en restaurang i källaren. 1970 tog biblioteket över hela huset och vissa av lokalerna hyrdes ut till föreningslivet fram till 1986 då biblan flyttade till Kulturmagasinet.

På 80-talet hade Sundsvall ambitionen att bli en universitetsstad och studenkåren övertog huset. Huset har nu stått tomt i några år men under våren 2022 kommer alltså Ungdomsavdelningen att flytta in och erbjuda fritidsverksamhet för unga, replokaler och studios för alla och uthyrning av lokaler till föreningar, organisationer och allmänheten.

Källa: Arkitekt, Hans-Anders Kempe 

 

För mer information kring nya mötesplatsen kontakta:
info@ungamagasinet.se ↗ eller 070-190 35 77 ↗

 

Dela denna sida