Fika med en forskare


Vad gör egentligen en forskare och vad forskas det om på Mittuniversitetet? Det kan du få reda på under en Vetenskapsvecka i samband med det nationella evenemanget ForskarFredag ↗! Mellan den 23-28 september står forskaren i centrum och du ges möjlighet att ta del av spännande och aktuell forskning!

?️‍?Onsdagen den 25 september kl. 18-20 kan du som är mellan 16-25 år komma till Unga magasinet, Kulturmagasinet. ?️‍?

Du får lyssna till vår doktorand och forskare Stefani Rydblom i ett avslappnad samtal som leds av Eila Boholm Wall från podden The future is f.l.a.t.a. Stefani berättar om sin forskning inom miljömätningar, vad en forskare gör och varför hon valde forskning. Hon berättar också om att vara transperson i en mansdominerad miljö. Vi fikar tillsammans efteråt och fortsätter samtalet.

En av våra studentambassadörer är på plats om du har frågor om studier på Mittuniversitetet. Vår samarbetspartner Folkuniversitetet guidar dig hur du startar en studiecirkel. Evenemanget arrangeras i samarbete med Unga Magasinet ↗, Sundsvalls kommun ↗ .

Du hittar samtalet mellan Eila och Stefani på Eilas podd efteråt. Vi bjuder på fikat!
Välkomna!

Se hela programmet under Forskarfredag ??www.miun.se/forskarfredag ↗

❄️STEFANIS FORSKNING ❄️
Stefanis forskning handlar om hur man kan mäta storlek och koncentration av vattendroppar i atmosfären. Målet är att hitta en teknik som kan förutsäga isbildning på till exempel vindkraftverk. När det bildas is på rotorbladen låter de mer, elproduktionen går ned och i värsta fall kan det bli stopp. Mättekniken skulle även kunna användas till att förutsäga isrisk på vägar, på flygplatser samt till att förbättra snökvaliteten i skidanläggningar i exempelvis längdspår och pister.


Unga Magasinet Packhusgatan 4 Sundsvall
25 sep 2019
18.00 - 20.00

LONG: 17.312031400000023 LAT: 62.3915504 Adress: Packhusgatan 4, Sundsvall
Dela denna sida