Garmarna + Folk & Rackare


Tider:
19.00 Insläpp/bar
19.30 Musikquiz med Thomas Björling
20.00 Folk & Rackare
21.00 Garmarna

Priser:
Medlem 350 kr
Ordinarie 450 kr
Medlemsbiljett visas upp med ett medlemskap för 2023 i entrén

Köp biljett ↗

GARMARNA
Mitt under rasande pandemi (2020) släpptes Garmarnas senaste album ”Förbundet”. Efter (nästan) helt nyskrivna föregångaren 6 så valde bandet att återgå till det klassiska balladformatet där traditionellt material får en ny kostym, som rymmer såväl gamla instrument som vevlira och moraharpa som trummor, elgitarrer och synthar.
Albumet har hyllats i internationell press och nominerades till en Grammis i kategorin Årets folkmusik och visa. Bandet nominerades också till Regeringens musikexportpris 2021.
Nu spelar bandet det nya materialet i Sverige för första gången på Pipeline, som genom åren har varit lite av bandets hemmascen. 2023 markerar också att det är 30 år sedan bandet släppte sin första självbetitlade skiva och befäste den line up som varit aktiv sedan dess.

Garmarna är:
Emma Härdelin sång och fiol
Gotte Ringqvist fiol, gitarr och sång
Stefan Brisland Ferner fiol, vevlira och sång
Rickard Westman gitarr, bas
Jens Höglin trummor

FOLK & RACKARE
Folk & Rackare var en av de mest inflytelserika grupperna inom svensk folkmusik under 1970-80 talet. Med intrikat stämsång och blandning av elektriska och akustiska arrangemang av främst medeltidsballader, har de kommit att bli den nya generationens folk- och balladsångares stora förebilder.

Carin Kjellman och Ulf Gruvberg gav ut sin första skiva Med rötter i medeltiden 1974. Något år senare bildade de kvartetten Folk & Rackare tillsammans med Jørn Jensen och Trond Villa (från norska kultbandet Folque) som tog med det norska bordunsoundet in i gruppen.
Brittiska folkrockband som Fairport Convention och Pentangle blev en stor influens för bandet och tidig musik. Genom sina nyskapande arrangemang har de nått en bred svensk, och internationell publik.


Pipeline Kyrkogatan 6 Sundsvall
29 apr 2023
19.00

LONG: 17.313041 LAT: 62.389822 Adress: Kyrkogatan 6, Sundsvall
Dela denna sida