Gatuplan + N:a Hospitalet + Sekunderna


Tider:
19.00 Insläpp/bar
19.30 Sekunderna
20.00 N:a Hospitalet
21.00 Gatuplan

Priser:
Medlem 300 kr
Ordinarie 400 kr

Köp biljett

GATUPLAN kommer tillbaka till Pipeline och bjuder på en vild blandning av punkrock av den gamla skolan, ska, rap och garagerock. GATUPLAN frontas av Inge Johansson (känd från band som The (International) Noise Conspiracy, Against Me! Och Totalt Jävla Mörker) uppbackad av musiker från bland annat De Lyckliga Kompisarna, Crash Nomada och Twopointeight.
Singlarna ”PUNKHJÄRTA” och ”DEE DEE RAMONE” som föregick debutalbumet satte tonen för vad GATUPLAN handlar om – nämligen politiskt och känslomässigt laddad punkrock med attityd. Och även dom musikaliska rötterna lätt känns igen i tydliga blinkningar till RANICD, EBBA GRÖN, THE SPECIALS, THE STREETS och PUBLIC ENEMY så är det inte tal om någon nostaglitripp eller sentimental musikalisk tillbakablick. GATUPLAN är en logisk musikalisk fortsättning framåt, med avstamp i vår tid där vi behöver musiken mer än någonsin förut. Framtiden är punk – nu kör vi!

NORRA HOSPITALET bildades 2019 i Luleå, men fröet såddes ett par år innan det på en fjälltopp, i en bastu, i full snöstorm. Under senare delen av 2019 släppte de sitt debutalbum “Bakom Ljuset” på Second Class Kids Records och har sedan dess släppt musik regelbundet. De spelar melankolisk treackordspunk med fart och det här blir första gången de stannar till i Sundsvall och drar av några låtar.

SEKUNDERNA från Umeå spelar power pop-influerad punkrock på svenska och bland annat beskrivits som ”Swedish Dirt Pop” och ”Buzzcocks goes Nordic Noir”. Under hösten 2022 släpptes debutalbumet ”Här har du ditt liv” i Sverige, Tyskland och USA. Hittills har bandet hunnit med ett trettiotal spelningar i Sverige, Danmark och Finland.

 

Evenemanget görs i samarbete med Sensus studieförbund Sundsvall.

 


Pipeline Kyrkogatan 6 Sundsvall
4 mar 2023
19.00

LONG: 17.313041 LAT: 62.389822 Adress: Kyrkogatan 6, Sundsvall
Dela denna sida