KLUBB KAJAL: COVENANT, ERA LUX + TBA


Tider:
18.00 Insläpp/kök/bar/DJ
20.00 Konsertstart
OBS: Åldersgräns 18 år!

Priser:
Medlem 350 kr
Ordinarie 400 kr

Köp biljett!

Vi upprepar vårens succé med ännu ett KLUBB KAJAL under hösten 2023 – 20-årsjubileum del 2!

För 20 år sedan sipprade för första gången energin av Klubb Kajal in i Sundsvalls skrymslen, källarlokaler och vrår till ljudet av synth, EBM, futurepop och electronica – en tillflykt för vinyl och latex.

Den 13 oktober 2023 händer det igen; Klubb Kajals 20-årsjubileum, del 2! För en kväll är det inte distpedaler och sönderslagna trumpinnar som ger Sundsvall puls – utan synteser, dånande basgångar och glänsande leads. På scenen kommer några av Sveriges största synthpopband sätta Pipeline i gungning och känslan av lust, danssug och gotik kommer sätta klorna i varenda besökare! Tre liveband (Covenant, Era Lux och en ännu osläppt akt), DJ och två barer på Sveriges äldsta rockklubb!

COVENANT
Vi kan stolta presentera Covenant, nyss hemkomna från en lyckad USA-turné. De släppte sitt första album 1994 och har sedan dess levererat otaliga hits som är givna inslag på dansgolv runt om i världen. Med sin ständigt växande publik och sitt engagemang för att erbjuda både nyskapande och tankeväckande musik, är Covenant en oöverträffad närvaro inom den elektroniska musikvärlden.

ERA LUX
Moa och Karl började skapa musik under namnet “ERA LUX” under 2020 med inspiration från DIY-mentaliteten av punkscenen kombinerat med den mångfacetterade världen av elektronisk musik. Musiken landar någonstans mellan det poppiga och det experimentella. De har spelat i Skandinavien och Tyskland, samt släppt tre singlar, ett album, och en EP. De kommande singlarna “SHOCKS!” och “RAVEN BOY” släpps Juni 2023. ERA LUX-soundet/upplevelsen har jämförts med akter som sträcker sig mellan Grimes, Buzzcocks, Björk, Death Grips, Kate Bush, Kite och The Knife.

Evenemanget görs i samarbete med Uma Obscura och Sensus studieförbund Sundsvall.


Pipeline Kyrkogatan 6 Sundsvall
13 okt 2023
18.00

LONG: 17.313041 LAT: 62.389822 Adress: Kyrkogatan 6, Sundsvall
Dela denna sida