Lyslördag i Sundsvall


Den 12 november är det Lyslördag – en av Sundsvalls populäraste traditioner. Tillsammans tänder vi upp julbelysningen till toner av Sarah Dawn Finer.

Nu lyser vi återigen upp Sundsvall i vintermörkret. I år är det ingen mindre än Sarah Dawn Finer som traditionsenligt framför klassikern “Stad i ljus” när julbelysningen i Stenstan tänds upp. Till många ungas förtjusning uppträder även popgruppen Dolly Style under dagen.

På Stora torget kommer både stora och små kunna ta del av roliga aktiviteter hela dagen. Strosa runt på julmarknaden, gå med i fackeltåget, kom i stämning med Cantitokören och se Sundsvall lysa upp till ljuva toner av Sarah Dawn Finer. Se program nedan.

Lyslördag program

11.00-18.00 Julmarknad

Plats: Stora torget
Ett 40-tal utställare är på plats. Passa även på att träffa tomtemor i pysselhörnan i Stadshuset och häng med på ponnyridning i Vängåvan.

13.00 Dolly Style

Plats: Uppträdande på Stora torget och signering i Stadshuset.
Dolly Style presenteras på scen i samarbete med Musikschlaget, Bilbolaget och Stenstan. Musikschlagets programvärdar Mr. Positiv och Soy berättar om Musikschlaget 2022. 

15.20 Tal och underhållning

Plats: Centralen, Hamnträdgården
I samarbete med Centralen och Diös.

15.40 Fackeltåg

Plats: Centralen, Hamnträdgården
Tillsammans går vi i fackeltåget från Centralen vid Hamnträdgården till Stora Torget.

16.00-17.00 Lyslördag på Stora torget

Plats: Stora Torget
Sarah Dawn Finer uppträder med egen musik och sjunger “Stad i ljus” när julbelysningen tänds. Kom i stämning med Cantitokören och Kulturskolan Voice Toys. Kommunstyrelsens ordförande Bodil Hansson håller tal.

Läs mer om lyslördag

 
 

Stora Torget Sundsvall Sundsvall
12 nov 2022
00.00

LONG: 17.306926999999973 LAT: 62.390811 Adress: Sundsvall, Sundsvall
Dela denna sida