Musikschlagets riksfinal 2023


Lördag 11 november 2023 går Musikschlagets riksfinal av stapeln på restaurang Aveny i Sundsvall.

HÅLLTIDER
16.30 Dörrarna öppnas
17.00 Supé med tre rätter
19.00 Musikschlagets show med 10 finalister från hela Sverige
21.00 Pausunderhållning –
21.30 Årets gästartist – Martin Hanning Häggström
22.00 Efterfest

BILJETTER
Entré med middag – 495 kr
Entré med middag, barnbiljett – 199 kr
Endast entré vid dörren från kl 18.30 – 100 kr
Vill du se finalen på plats i Sundsvall utan att äta supén? Från kl.18.30 går det bra att lösa in sig vid entrén på Aveny, pris 100 kr

HÄR KÖPER DU DINA BILJETTER

 

OM MUSIKSCHLAGET
Musikschlaget är Sveriges stora musikfest för och av musiker med funktionsnedsättningar. På scenen medverkar band och soloartister med eget material eller covers. Välkommen till en glädjefylld, glittrande show där scennärvaron och musikglädjen överträffar det mesta!

SÅ HÄR FUNKAR DET
Musikschlaget är melodifestivalen för personer med intellektuell och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, NPF. Musikschlaget har åtta deltävlingar och en stor glittrande riksfinal i Sundsvall varje år. Ett bidrag vinner i varje deltävling och ett i finalen. Alla andra bidrag som är med kommer på andra plats och får fina diplom utifrån sin speciella talang på scen. Det viktigaste i Musikschlaget är att ha kul och utvecklas tillsammans!

DELTÄVLINGAR
Under våren har vi åtta deltävlingar, från norr till söder i Sverige. Vinnarna i varje deltävling utses av en jury, enligt samma kriterier som gäller i finalen. Vinnarna i varje deltävling går direkt vidare till riksfinalen i Sundsvall.

RIKSFINALEN I SUNDSVALL
Finalen är en kväll fylld av glitter och glamour – precis som det ska vara när det är melodifestival. Riksfinalen är i november varje år med totalt tio tävlande bidrag på scen. Åtta bidrag från våra deltävlingar plus två bidrag (Wildcards) som väljs ut från deltävlingarna. Information om vilka som blir Wildcards meddelas via mejl eller telefon. På riksfinalen i Sundsvall är Maitraiders musikservice (daglig verksamhet inom LSS) med och arbetar med hela finalen tillsammans med Studieförbundet Bilda. Artisterna får de bästa förutsättningarna för att framföra sina bidrag på scenen, precis som de själva önskar. Det handlar om proffsigt ljud och ljus och hela riksfinalen livesänds genom en omfattande bildproduktion som gymnasielever från medieutbildningen i Sundsvall står för. Alla artister får även hjälp med smink och styling av hår av makeup artist/stylist om de önskar.

HUR KAN MAN VARA MED?
Man kan anmäla sig som band eller soloartist. Med eget skrivet material eller covers. Artisterna bestämmer helt själva hur de vill skapa sitt framträdande. Alla som vill hjälper till efter egen förmåga, för att skapa artisternas dröm på scenen. Bilda finns med och stöttar med våra proffsiga verksamhetsutvecklare. Vi har också teknik i form av ljud, ljus och backline på plats för deltävlingarna. Berätta om du vill hjälpa till med något på en deltävling.

VAR ÄR DELTÄVLNGARNA?
Information om var deltävlingarna är kommer ut i Musikschlagets kanaler när de är bokade. Nästan alla deltävlingar hålls i Folkets Hus och Parkers lokaler.

TILLGÄNGLIGHET
Studieförbundet Bilda eftersträvar tillgänglighet för alla deltagare. Kontakta oss om vi kan hjälpa dig med något för att möjliggöra ditt deltagande.
Musikschlaget har arrangeras sedan 2011 av MaitRaiders och Studieförbundet Bilda. Nu också tillsammans med Folkets Hus och Parker och Omnia Personlig Assistans.

Var med i glädjen!
Läs mer och se finalen live på www.musikschlaget.se ↗
Instagram: https://www.instagram.com/musikschlaget_official ↗
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCXaOqAgeGRHLPtz32-3GmSQ ↗


Aveny Esplanaden 29 Sundsvall
11 nov 2023
17.00 - 23.00

LONG: 17.306234399999994 LAT: 62.38629619999999 Adress: Esplanaden 29, Sundsvall
Dela denna sida