Nordfest 2017


Club Deströyer fyller 10 år! Det vill vi självklart fira på bästa tänkbara sätt genom att för åttoende gången arrangera Nordfest!
Fredag & Lördag 27-28 oktober 2017.
Hela Aveny förvandlas till Nordfest. Band, barer och DJ:s med den rätta musiksmaken. Vi kommer ha två scener, där Sensus har hand om den ena.

Boka biljett! 

Årets festival:
Rotting Christ
Entombed A.D.
Slægt
Carach Angren
Grift (akustiskt)
Mephorash
Skaplig Fraktur
Returning Void
Godless Glenn And The Astrozombis

Åldergräns 18 år.

Se uppdaterad information på facebook ↗

FREDAG 27 OKTOBER

SKAPLIG FRAKTUR
Skaplig Fraktur återförenas efter ca 18 års tystnad! Punkbandet bildades i Sundsvall runt 1992/1993 och splittrades i slutet av 90-talet. Nu är bandet alltså tillbaka och ställer upp med originaluppsättningen denna afton, Kennth på sång/gitarr, Kent på bas och Björn på trummor! 

RETURNING VOID
Sundsvalls Returning Void kommer bjuder på ett snyggt, organiserat rockskrammel av finaste snitt!
Bandet må vara relativt nystartat, men medlemmarna är desto mer rutinerade. Vi är väldigt glada att kunna öppna hela Nordfest-helgen med ett lokalt band av denna klass! 

GODLESS GLENN AND THE ASTROZOMBIES
Avslutar fredagen gör skräckpunkarna Godless Glenn And The Astrozombies, som bjuder på idel hits från The Misfits och enligt rykten kommer att bjuda på något speciellt denna kväll….

LÖRDAG 28 OKTOBER

ROTTING CHRIST [GR]
Greklands största metalband och ett av de äldsta black metal-banden som fortfarande spelar firar 30-år som band. Bandet släppte sin första fullängdare redan 1993 (Thy mighty contract) som satte det ”grekiska soundet” på kartan tillsammans med band som Varathron, Necromantia och Thou Art Lord, ett sound lika karaktäristiskt som det norska men väldigt annorlunda.

Bandets tolfte och senaste album ”Rituals” släpptes 2016 och innehåller magi från första ackordet. Skivan fortsätter på deras inslagna linje över de senaste albumen, det låter etniskt och ritualistiskt, det är malande, berättande och taktfast snarare än hypersnabbt och blåställ. Det är förjävla bra helt enkelt och vissa melodipassningar känns hela vägen bak till debutplattan.

ENTOMBED A.D.
Entombed A.D.’s arv går så långt tillbaka som 1987 då bandet startade under namnet Nihilist. Sedan dess har de varit med och lagt grunden till vad omvärlden kom att kalla ”Stockholmssoundet”, och släppt ett antal album som gjort stora avtryck på metalscenen världen över. 2014 lades det till ett ”A.D.” på namnet och ifjol kom hyllade ”Dead Dawn” som visar på ett hungrigt och vitalt band! Med sin patenterade death ‘n’ roll kommer det bjudas på låtar från allt mellan ”Left Hand Path” till ”Dead Dawn”! Allt framförs med blues-nerv och punk-känsla och L-G Petrovs dominanta röst. Dödsmetall i toppklass!

SLÆGT [DK]
Vi är glada att kunna presentera danska Slægt i årets upplaga av Nordfest! Det unga bandet har beskrivits som ett black metal-band som skriver vindlande heavy metal-låtar med en vilja i musiken som påminner om det unga Metallica. Det är lika många delar black metal från de skandinaviska fjällen som old school heavy metal från England.

Bandets andra skiva ”Domus Mysterium” släptes tidigare i år och på festivalen Copenhell tog man konsertbesökare och kritiker med storm där recensionerna pratade om ”världsband” och ”detta är bara början”. Det här vänner är bra – på riktigt! Missa inte chansen att få ta del av detta live.

CARACH ANGREN [NL]
Holländska Carach Angren spelar symfonisk black metal och släppte i juni sitt femte album, ”Dance and Laugh Amongst the Rotten” som precis som deras tidigare släpp är ett berättande konceptalbum om spökhistorier och folktro. Skivan har fått fin respons bland fans och kritiker. Det är teatraliskt, atmosfäriskt och brutalt och på Nordfest kommer bandet ta med dig på en becksvart skräckresa.

GRIFT – Akustiskt 
Under året kommer Grift att göra några exklusiva akustiska solospelningar. Grifts klangkonst bygger på enkla melodier och uttrycksmedel, och genom dessa lågmälda framträdanden får lyssnaren chansen att verkligen berusas av källan där allt är sprunget från.

I samband med dessa spelningar kommer en kassett med tillhörande T-shirt att släppas genom Grift och Nordvis. Kassetten spelades in live i skogen där Grift har sitt fäste, och innehåller sammanlagt sex låtar. Två av dessa låtar presenteras för första gången genom denna release, som är limiterad till 100 handnumrerade exemplar.

MEPHORASH
Uppsala-bandet Mephorash har på kort tid gjort sig ett namn genom sina omtalande liveframträdanden samt senaste släppet ”1557 – Rites of Nullification”, som kom 2015. Det är black Metal där åskådarens alla sinnen kommer att stimuleras med en estetiskt slående show. Välkommen på ett svart mässa utan pardon.


Plats: Club Deströyer Esplanaden 29 Sundsvall
Datum: 27 okt 2017 - 28 okt 2017
Tid: 00.00

LONG: 17.306234399999994 LAT: 62.38629619999999 Adress: Esplanaden 29, Sundsvall
Dela denna sida