RED MECCA, TOLCHOCK & INVSN


RED MECCA: Vid Millenieskiftet var den fd Brända Barn-medlemmen Jan Strandqvist på väg mot berömmelsen med sitt electronicaprojekt Red Mecca med flera singlar på hög rotation på P3. Men samarbetet med Det Stora Skivbolaget skar sig och livet tog en annan vändning.   2013 blev året då RED MECCA rebootades. FRIDA MADELEINE kliver in som permanent vokalist och lyfter på de massiva, mörka synthmattorna och spelar upp filmen med sin kraftfullt sköra röst.

För fyra år sedan började Red Mecca åter göra sig ett namn genom sina mäktiga och egenartade liveuppträdanden. I samma veva lossnade låtskrivandet. Ett debutverk sprängfyllt med suggestiv electronica med post-punkinfluenser.

TOLCHOCK: Bandet är fysisk maskinmusik från industristaden Sundsvall. Med rötterna i kultbandet Tolchock 14, som redan under slutet av 80 talet gjorde avtryck i Sveriges synthhistoria i form av kassetter, fanzines och diverse samlingsskivor, har de tagit sig vidare deformerats och utvecklat en egen crossover av mängder av influenser.   Med stadiga rötter i EBM har Tolchock skapat en hybrid som rör sig i ett rum där Nine inch nails delar studio med Prodigy, Nitzer Ebb kommer på besök tillsammans med Dance or die… och Cabaret Voltaire står och kikar i dörren. Hela tiden bubblar melodierna där i mitten.   Nu är Tolchock aktuella med bland annat singeln “Down in the hole” (med remix av Biomekkanik), som släpptes i april, en musikvideo, samt det kommande albumet “Elements of rage” hösten 2013

INVSN: Året var 2008, Dennis Lyxzén, känd från bland andra Refused och AC4 spelade på Pipeline med sitt sidoprojekt The Lost Patrol Band. När bandet kliver upp på scenen säger frontmannen: Vi ska börja sjunga på svenska, det är vi som är Invasionen. Där och då bildades det numera internationellt kända INVSN.

Bandet släppte två kritikerhyllade fullängdsskivor under namnet Invasionen och spelade land och rike runt. Nu har Invasionen bytt namn till det mer internationella INVSN (Invasion) och är åter högaktuella med inte mindre än två parallella albumsläpp, ett på svenska och ett på engelska.

Musiken kan beskrivas som en hybrid mellan klassiska Postpunk-band som Joy Division, Bauhaus med flera och den moderna ”pop-punken”. Musiken har en otrolig nerv och gör sig bäst live!   Senast bandet spelade i Sundsvall var 2011 och sedan dess har mycket hunnit förändrats, Sara Almgren från bland annat INC och Masshysteri spelar bas och sjunger och Kajsa Bergsten från Masshysteri spelar gitarr.  Bandet har blivit signade till det Amerikanska bolaget Razor and Tie och släpper plattan där på Engelska i September. Den svenska plattan släpps på Sony den 20e November.

Entré: 120 – icke medlemmar, 80 – medlemmar.


Plats: Pipeline Kyrkogatan 6 Sundsvall
Datum: 28 sep 2013
Tid: 00.00

LONG: 17.313040600000022 LAT: 62.3898216 Adress: Kyrkogatan 6, Sundsvall
Dela denna sida