Fyra akter från Sundsvall vidare till UKM Riksfestivalen i Allingsås

Under helgen 20-21 maj anordnades Länsfestivalen för Ung Kultur Möts i Sundsvall. Ett 60-tal ungdomar från hela länet deltog med olika konstformer som dans, musik, teater och utställning. På lördagskvällen öppnades dörrarna för allmänheten som fick se en bred samling av talang som finns i länet.

Under kvällen fanns även en urvalsgrupp som hade till uppgift att plocka ut representanter till den kommande Riksfestivalen 19-22 juni i Allingsås. 11 akter valdes ut och fyra av dessa kommer från Sundsvall.

Maya Kronman (mangateckningar)
Med motiveringen: Fantasifulla mangateckningar som leker med färg och komposition. Där finns tematik, och ändå berättar varje detaljrik bild en egen historia.

Ylva Carlsson (foto)
Med motiveringen: Konsertfoton som lyckas fånga liveframträdandets energi och spelglädje. Känsla för motivet, hantverket och förmågan att fånga ögonblicket. Allt finns där!

Hårdgnissel (musik)
Med motiveringen: Inga stora åthävor – ändå manglar detta unga band ned publiken med sitt kompromisslösa groove. Punkens befriande vardagsnära poesi finns där, precis som de enkla men effektiva riffen.

Sebastian Berglund (DJ-Musik)
Med motiveringen: Trots den begränsade tiden och en smooth form av drum´n bass fångar Sebastian publiken direkt. Att det är egenkomponerat höjer upplevelsen ytterligare. Dansvarning utfärdas!

De övriga akter från länet som valdes ut kan du läsa mer om här

 

Länsfestivalen 2016 arrangerades av:
Musik Västernorrland & Sundsvalls kommun

 

Dela denna sida