Lyckat EU-utbyte i Italien

Funktionsnedsatta ungdomar 18-25 år från Sundsvall deltog i ett ungdomsutbyte i Bitonto, Italien tillsammans med länderna Turkiet och Italien under perioden 5-11 september 2022. Totalt var det 36 ungdomar plus ledare som deltog.

Borgmästaren Francesco Paolo Ricci välkomnade alla ungdomar till Bitonto och önskade alla en trevlig och intressant tid regionen.

Ungdomarna fick prova på olika parasporter som basket, vollyboll, tyngdlyftning, bågskytte, cykel och handboll i poolen. Tanken var att sport förenar.

Kulturella besök i regionen och i de gamla kvarteren i Bitonto var också en del i programmet och de fick även prova på lite inhemska maträtter.

Resan var ett ungdomsutbyte som finansierades av EU, Eramsus+ Solidarity Corps där länderna Sverige, Italien och Turkiet deltar. Lokalt var det ett samarbete mellan Sundsvall Kommun, Fritid För Alla och Västermalms skola program nationella och IAIND.


Uppdaterat!
Se ungdomarna från Sundsvall som berättar om sin utbytesresa till Italien 5-11 september i år under MUCF dagarna 1 december 2022.

Senast uppdaterad: 2022-12-02, 14:23

Dela denna sida