Premiär av Demokratidag för högstadiet

För första gången arrangerades en alldeles egen Demokratidag för högstadiet i torsdags den 21 februari på Kulturmagasinet!
Dagen då unga, våra kommunpolitiker, ungdomsförbund, tjänstepersoner och verksamma från civilsamhället möts i samtal om frågor som är viktiga för unga i vår kommun.

Väldigt många viktiga och intressanta samtal blev det denna dag. Inte nog med det så bjöd dagen på inspirationsföreläsning med rejält ”go” i av Michel Issa. Michel som är entreprenören som vill föra människor närmare varandra och som jobbar med social- och humanitär hållbarhet både nationellt och globalt genom sitt entreprenörskap.

Våra kommunpolitiker deltog i Heta stolen där ungdomarna i publiken fick möjlighet att ställa sina frågor direkt till de olika partierna. Det blev väldigt bra och uppskattat. Elever från 3 sociologiklasser vid Sundsvalls gymnasium var samtalsledare, sekreterare och tog hand om alla gäster när de checkade in under dagen. Vilka fantastiska ungdomar! De gjorde dessa uppdrag med mer än bravur!

Ungdomsavdelningen vid Sundsvalls kommun tackar alla som deltog, unga som vuxna, och önskar alla välkomna tillbaka nästa år för då kör vi igen!

Senast uppdaterad: 2022-11-23, 08:45

Dela denna sida