Ungdomsfesten läggs ned

Med anledning av de kostnadsminskningar som ska göras i Sundsvalls kommun från och med 2022 så har vi beslutat att lägga ner Ungdomsfesten. Besparingen är ett led i Sundsvalls kraftsamling för att långsiktigt stärka kommunens ekonomi. Enligt politiska beslut är målet fram till 2024 att minska kommunens kostnader med totalt 470 miljoner kronor. Alla nämnder och förvaltningar bidrar i detta arbete.

Ungdomsfesten startade hösten 2013 efter att en grupp ungdomar, tillsammans med fritidsledare och personal från Himlabadet och ungdomsbiblioteket, jobbat fram idéer och förslag till ett stort arrangemang. Tanken var att bjuda Sundsvalls ungdomar på en härlig ”Kickoff” på hösten och en möjlighet att samlas runt roliga aktiviteter. Helt kostnadsfritt!

Under åren har Ungdomsfesten bjudit på en mängd roliga aktiviteter. Äventyrsbad, utebad, relax, discotält, livescen, öppen scen, demokratihörna, myshörnor, LAN (lokal areal network), eldkonstnärer, föreningsmedverkan, pyssel plus en idrottshall full med aktiviteter som Bumperballs, pingis, rodeotjur, innebandy, fotboll, TV-spel, uppvisning av olika föreningar m. m.

I genomsnitt har varje event haft cirka 1500 besökare(!) och vi har haft den stora förmånen att få se vilka fantastiska och fina ungdomar vi har i Sundsvall med omnejd.

Ungdomsfesten arrangerades sju år i rad fram till och med hösten 2019 och det är med sorg i hjärtat och en tår i ögat vi säger adjö till ett fantastiskt och härligt arrangemang.

Vi vill rikta ett stort TACK till alla som medverkat till att göra Ungdomsfesten möjlig. Ett speciellt tack till arrangörsgruppen som hållit i trådarna, ungdomsgrupperna som genom åren planerat in alla roliga aktiviteter samt alla medarbetare som jobbat runt- och under arrangemanget.

Tack för oss!

Ungdomsfesten genom:

Carina Seger
Tillförordnad Ungdoms- och fritidschef, Kultur och Fritid 
060 -19 19 59, 070-670 40 04
carina.seger@sundsvall.se ↗

Läs mer om – Sundsvall kraftsamlar för framtiden ↗

Senast uppdaterad: 2021-04-09, 11:15

Dela denna sida