Centrumvillan använder boxning för att inkludera nysvenskar

Allt startade 2016 som ett projekt mot psykisk ohälsa men riktades om till ett integrationsprojekt för ensamkommande flyktingar och är idag en välbesökt aktivitet för ungdomar 12-25 år som vill träna boxning och bli en del av ett sammanhang.

Boxningsprojektet BK-Villan bedrivs inom fritidsgården Centrumvillans regi. Deras verksamhet är unik då de erbjuder kostnadsfri boxningsträning flera dagar i veckan med stort fokus på det sociala. De jobbar aktivt för att inkludera människor som är nya i Sverige men är även en öppen verksamhet för alla från 12 år som vill boxas.

Unga tar ansvar för verksamheten
– Vi jobbar också aktivt för att få ungdomarna själva att engagera sig och ta ansvar för verksamheten och det gör vi genom att utbilda unga tränare som tillsammans med ansvarig fritidsledare/tränare håller i träningarna. I vår verksamhet får du bra träning som leder till en bättre fysisk och psykisk hälsa, samtidigt som du blir en del av ett sammanhang, om du som ungdomen sedan har ambitioner att själv utvecklas inom boxningen så hjälper vi dig vidare, säger Tobias Pernu på Centrumvillan.

De har etablerat ett samarbete med Sundsvalls boxningsklubb SBK, vilket gör att det är lättare att slussa över boxare som vill utvecklas mer inom boxningen. Samarbetet med dem innefattar också en del gemensamma träningar och sparringar som gör att de ungdomar som tränar hos dem även får en bra kontakt med tränarna på SBK.

Om man vill besöka BK-Villan och ta del av allt detta så kan man, som nybörjare och går i årskurs 6-9, komma till Centrumvillan i Granloholm på måndagar klockan 18.00-19.00.
När man har blivit lite varm i kläderna och vill fortsätta med avancerad boxning så är tisdag och torsdag klockan 18.00-20.00 som gäller.

Filmen om BK-Villan ↗ är gjord av Kibrom Berhe och Iyambo Davidsson, Ung Film i Sundsvall 2017.

Kontakt Centrumvillan
Tobias Pernu Tel: 060-19 17 66 ↗
Varbergsvägen 8 ↗

Dela denna sida