Fler barn och unga ska få chans att testa utförsåkning

Under vintersäsongen så får fritidsgårdarna i Sundsvall möjlighet att boka tider för utförsåkning i Sidsjöbacken utan kostnad. Sundsvalls kommun har finansierat satsningen för att fler ungdomar ska få chansen att åka skidor eller snowboard. Kanske för första gången.

Att ha en meningsfull fritid och dessutom vara fysiskt aktiv är mycket stärkande för både den fysiska och psykiska hälsan. Därför satsar vi på detta för våra ungdomar, säger Marlene Svensson, processledare för social hållbarhet på Sundsvalls kommun.

Samarbete för att ge fler barn och unga möjlighet till aktiv fritid

Det här är ett resultat av ett samarbete mellan kommunstyrelsekontoret och kultur- och fritidsförvaltningen på Sundsvalls kommun. Första säsongen finansieras satsningen med medel från kommunstyrelsekontoret och efterföljande år av ungdomsavdelningen.

Viktigt att vi arbetar ekonomiskt utjämnande och motverkar utanförskap för våra ungdomar i dessa utsatta tider säger Eva Ström, avdelningschef på ungdomsavdelningen.

Det kommer att finnas fritidsledare i backen som lär ut grundläggande slalomteknik. I backen kommer även utbildade biski-instruktörer för våra funktionshindrade ungdomar.

Jag ser framemot att lära ut grundläggande slalomteknik till våra ungdomar och hoppas vi får härliga kvällar i backen tillsammans säger Linda Pettersson som är utbildad biski-instruktör.

Tillgängligt och tryggt i backen

För de ungdomar som vill testa utförsåkning för första gången så kommer elever från Realgymnasiet att hålla i prova-på-skidåkning. Fritidsbanken kommer även att se till att den utrustning som behövs finns vid Sidsjöbacken. Skidor, snowboard, pjäxor och snowboardskor kan lånas i de storlekar som fritidsgårdarna bokar i förväg.

För att ta sig till och från backen så kommer fritidsgårdarna använda ungdomsavdelningens minibuss.

Vill man åka gratis i Sidjöbacken så tar man kontakt med någon av Sundsvalls fritidsgårdar.

Senast uppdaterad: 2023-12-20, 13:17

Dela denna sida