Sundsvalls fritidsgårdar

På fritidsgården kan ungdomar ta del av och själv påverka olika typer av aktiviteter med stöd från engagerade fritidsledare. Det finns idag 12 fritidsgårdar som är belägna nära centrala delen av stan samt i ytterområdena.

Två av fritidsgårdarna drivs i annan regi än Ungdomsavdelningen. Fritidsgårdarna arbetar strategiskt och målinriktat i syfte att erbjuda ett tryggt och respektfullt bemötande av personer som besöker verksamheten, med särskilt fokus på ett normkritiskt arbete. Samtliga mötesplatser är HBTQI-certifierade. 

Åldersgräns

Från och med oktober 2023 ändrade Sundsvalls kommun den övre åldersgränsen på Sundsvalls fritidsgårdar. Ungdomar som börjar i årskurs 6 på höstterminen är välkommen till kommunens fritidsgårdar och kan fortsätta att besöka oss fram till sommarlovets slut det året man fyller 18 år.

Vår policy

På Sundsvalls fritidsgårdar finns nu en gemensam policy att ingen gangsterrap får spelas offentligt. Detta är ett led i handslaget, som är ett samarbete mellan Sundsvalls kommun och Polisen för att motverka etableringen av kriminella nätverk, där ingår styrgruppen för SSPF som också utgör en gemensam samordningsgrupp för barn och unga mot kriminalitet. Vi hindrar inte ungdomar från att lyssna på det man vill men det får man göra i hörlurar, eller någon annanstans än på fritidsgården.

Vi har även nolltolerans mot hot och våld, mobbing, rasism, trakasserier, tobak, alkohol, droger och energidrycker på våra fritidsgårdar för att skapa så goda förutsättningar för ett hälsosamt liv och för att skapa en trevlig mötesplats för alla våra besökare.

Aktiviteter på fritidsgårdarna

På fritidsgårdarna sker det massor av aktiviteter för Sundsvalls ungdomar. Både fasta planerade och spontana aktiviteter. Håll koll i sociala medier och följ fritidsgårdarna så får du veta mer vad de har på gång.

Under loven planerar fritidsgårdarna för en rad aktiviteter för dig som är ledig. De flesta aktiviteter är kostnadsfria. Ta en titt i lovkalendern om det finns något som passar dig. Läs mer om alla lovaktiviteter

 

 

Här är en karta som visar alla fritidsgårdar!   

Se större karta ↗

Dela denna sida